Facebook Pixel Sportdog.gr | Αδιανόητο: Ο κορωνοϊός έφερε μεγάλη αύξηση... στην κοκαΐνη!
Life
| 2020-04-01 20:46:00

Αδιανόητο: Ο κορωνοϊός έφερε μεγάλη αύξηση... στην κοκαΐνη!

Sportdog Team
Αδιανόητο: Ο κορωνοϊός έφερε μεγάλη αύξηση... στην κοκαΐνη!

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν τα φορτία κοκαΐνης που φτάνουν από τη Νότια Αμερική στο Βέλγιο είτε σε βαλίτσες μέσα σε αεροσκάφη, είτε στο φορτίο δεξαμενοπλοίων μέσα στον Μάρτιο, με τους ναρκεμπόρους να έχουν προβλέψει τη δραστική μείωση των ταξιδιών και την ανάσχεση των εμπορικών συναλλαγών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε σημαντική αύξηση των κατασχέσεων», τόνισε ο γενικός διευθυντής των τελωνείων Κρίστιαν Φαντερβέρεν.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι λατινοαμερικάνικες Μαφίες οργανώθηκαν και τοποθέτησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ναρκωτικών στα εμπορευματοκιβώτια, γνωρίζοντας πως οι μεταφορές των φορτίων αυτών προς την Ευρώπη θα μειωθούν στους επόμενους μήνες».

Στον λιμένα της Αμβέρσας, συνολικά πάνω από 1,5 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν κατά τρεις ελέγχους των τελωνείων μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου.

«Τρεις φορές 'μπίνγκο'», δήλωσε ο ίδιος, καθώς μία κατάσχεση 300 ή 700 κιλών κοκαΐνης τη φορά δεν είναι σύνηθες φαινόμενο αυτήν την εποχή του έτους, καθώς απέχει πολύ ακόμη από τα Χριστούγεννα, όπου «κατά παράδοση» κορυφώνεται η χρήση της στην Ευρώπη.

Αλλά υπήρχε κι άλλη μία έκπληξη για τις τελωνειακές αρχές: σχεδόν 350 κιλά κοκαΐνη κατασχέθηκαν στις 16 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών κατά την άφιξη μίας πτήσης από τη Δομινικανή Δημοκρατία. «Σε συνήθεις συνθήκες διαπιστώνονται κατασχέσεις ενός κιλού, ενάμιση κιλού, δύο κιλών. Ποτέ σε μία τέτοια ποσότητα» μέσα σε αποσκευές», τόνισε.

«Το ναρκωτικό βρισκόταν κλεισμένο σε «οκτώ αποσκευές» που τοποθετήθηκαν στην αποθήκη, καθώς κανένας δεν ήλθε να τις ζητήσει κατά την άφιξή τους και «δεν έχει γίνει καμία σύλληψη», τονίζει ο Φαντερβέρεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags