Facebook Pixel Sportdog.gr | Εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων έμαθε από το Facebook ότι πέθανε από κορωνοϊό
Life
| 2020-04-19 00:29:00

Εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων έμαθε από το Facebook ότι πέθανε από κορωνοϊό

Sportdog Team
Εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων έμαθε από το Facebook ότι πέθανε από κορωνοϊό

Την εποχή του κορωνοϊού δεν λείπουν οι... κούφες ιστορίες. Μία τέτοια βίωσε η Έλσι Κούμπι μία γυναίκα από την Κένυα που ζει στο Λονδίνο, καθώς έμαθε μέσω των social media πως έχει φύγει από τη ζωή ελέω του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε, το έμαθε από τον άνδρα της, όταν της έδειξε μήνυμα που έλαβε στο WhatsApp από φίλο του όπου εμφανιζόταν η ίδια να απεικονίζεται ως το τέταρτο θύμα του κορονοϊού στην Ουγκάντα.

Η φωτογραφία που είχε χρησιμοποιηθεί για να παρουσιάσει την γυναίκα ως θύμα του κορονοϊού ήταν από το 2012, όταν είχε συμμετάσχει ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με την ίδια να παρεμβαίνει και να σταματάει άμεσα -μέσω αναρτήσεών της σε Facebook και Twitter- την απαραγωγή αυτής της ψεύτικης είδησης στο WhatsApp.

"Η εικόνα μου χρησιμοποιήθηκε για κάτι που δεν είναι αλήθεια. Είμαι από την Κένυα, όχι από την Ουγκάντα, είμαι ζωντανή και μένω στη Μεγάλη Βρετανία.

Η τελευταία φορά που ήμουν σε αυτό το κομμάτι της ηπείρου ήταν το 2013. Κανονικά, από τη στιγμή που είμαι μία χαρά δεν θα έπρεπε να με νοιάζει.

Όχι όμως, με ενδιαφέρει για αυτό που συνέβη σε εμένα θα μπορούσε κάλλιστα να συνέβαινε στον οποιονδήποτε", αναφέρει μεταξύ άλλων η Έλσι Κούμπι σε video που δημοσίευσε για να σταματήσουν τα fake news περί του θανάτου της.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags