Facebook Pixel Τουρκία - Ρωσία: Τρέλες Ερντογάν! "Η Τουρκία θα γίνει υπερδύναμη ως το 2050" - Χάρτης… πρόκληση - Έξαλλος ο Πούτιν
Life
| 2021-02-28 22:50:00

Τρέλες Ερντογάν! "Η Τουρκία θα γίνει υπερδύναμη ως το 2050" - Χάρτης… πρόκληση - Έξαλλος ο Πούτιν

Sportdog Team
Τρέλες Ερντογάν! "Η Τουρκία θα γίνει υπερδύναμη ως το 2050" - Χάρτης… πρόκληση - Έξαλλος ο Πούτιν

Τουρκία - Ρωσία: Σχεδόν... αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με την Τουρκία να γίνεται υπερδύναμη ως το 2050, προβλέπει μια προκλητική μελέτη -συνοδευόμενη από αντίστοιχο χάρτη- τής αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και γεωπολιτικών αναλύσεων, που πολλοί αποκαλούν Stratfor, του Τζορτζ Φρίντμαν.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας.

Ο συγκεκριμένος χάρτης προέρχεται από το βιβλίο «Τα επόμενα 100 χρόνια: Μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα», του Τζορτζ Φρίντμαν, Αμερικανού αξιωματικού πληροφοριών και ιδρυτή της Stratfor. Ο Φρίντμαν τονίζει στο βιβλίο ότι η Ρωσία περιβάλλεται από κράτη με τα οποία έχει συγκρούσεις και κινδυνεύει πολύ, εάν υπάρξει σύγκρουση μαζί τους, να κατακερματιστεί. Η Τουρκία και η Πολωνία θα αποκτήσουν μια πολύ ισχυρότερη γεωστρατηγική θέση την επόμενη περίοδο και θα γίνουν περιφερειακοί ηγέτες.

Μεταξύ άλλων, «κόκκινες» εμφανίζονται στον χάρτη του Stratfor: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.


Μόσχα: Αν θέλουν να δοκιμάσουν τα όπλα μας, ας το επιχειρήσουν

Η ανάλυση του Stratfor, όπως ήταν φυσικό, προβλήθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας, αλλά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

«Σε ό,τι αφορά στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη έχει μπει τελεία. Ας μελετήσουν την Ιστορία. Εάν θέλουν να δοκιμάσουν πάνω τους την ισχύ του ρωσικού ηθικού και των όπλων μας, ας το επιχειρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο α' αντιπρόεδρος Επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Δούμας, Αντρέι Κράσοφ.


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags