Facebook Pixel Sportdog.gr | Επικίνδυνοι Τούρκοι ισλαμιστές στη Γερμανία! Πώς τους χαρακτηρίζει η Αστυνομία;
Life
| 2021-09-02 06:35:00

Επικίνδυνοι Τούρκοι ισλαμιστές στη Γερμανία! Πώς τους χαρακτηρίζει η Αστυνομία;

Sportdog Team
Επικίνδυνοι Τούρκοι ισλαμιστές στη Γερμανία! Πώς τους χαρακτηρίζει η Αστυνομία;

330 «επικίνδυνοι» ριζοσπαστικοί ισλαμιστές στη Γερμανία – 11 από αυτούς είναι Τούρκοι πολίτες

Σύμφωνα με την απάντηση της κυβέρνησης σε κοινοβουλευτική ερώτηση στη Γερμανία, υπάρχουν 330 «επικίνδυνοι» ριζοσπαστικοί ισλαμιστές στη χώρα. 11 από αυτούς τους ανθρώπους είναι Τούρκοι πολίτες.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του κόμματος των Εναλλακτικών για τη Γερμανία (AfD), Martn Hess, και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας AfD, αστυνομικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν 330 ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία ως «επικίνδυνους» στον τομέα της «θρησκευτικής ιδεολογίας» από την πρώτη Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), 186 από αυτούς τους ανθρώπους είναι Γερμανοί υπήκοοι ή έχουν και την ιθαγένεια άλλης χώρας εκτός από τη Γερμανική υπηκοότητα.

Αναφέρθηκε ότι 61 από τους υπόλοιπους 144 ξένους ισλαμιστές είναι Σύροι, 17 είναι Ιρακινοί, 13 είναι Ρώσοι και 11 είναι Τούρκοι πολίτες. Δεν ήταν σαφές από ποια χώρα προέρχονταν οι οκτώ ριζοσπαστικοί ισλαμιστές και δύο από αυτούς δεν ήταν πολίτες οποιασδήποτε χώρας.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτηρίζει «επικίνδυνους» εκείνους που θεωρείται ότι διαπράττουν πολιτικά υποκινούμενες πράξεις βίας, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επιπλέον, παρακολουθείται στενά ο «ηγέτης», η «υλικοτεχνική υποστήριξη» ή ο «βοηθός», οι οποίοι περιγράφονται ως «σημαντικά άτομα».

Για να κατατάξει η αστυνομία ένα άτομο ως «επικίνδυνο», πρέπει να έχει «αντικειμενικά στοιχεία που επιτρέπουν την εικασία ότι είναι σε θέση να διαπράξουν εγκλήματα με σημαντικά πολιτικά κίνητρα». Σε αυτήν την ομάδα θεωρούνται επίσης άτομα που βρίσκονται σε επαφή ή συνοδεύουν άτομα που περιγράφονται ως «επικίνδυνα».

Μεταξύ αυτών που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, όσοι προέρχονταν από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και από το Αφγανιστάν, αποτελούν σημαντικό μέρος των αιτούντων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μόνο ένας Αφγανός πολίτης που χαρακτηρίζεται ως “επικίνδυνος” που ζει στη Γερμανία, κάτι που η αστυνομία κατέγραψε από την 1η Ιουλίου. Επτά άτομα παρακολουθούνται ως “σημαντικά πρόσωπα”.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags