Facebook Pixel Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Τουρκία εντείνει τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας
Life
| 2022-03-10 02:31:00

Συναγερμός! Πως η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Sportdog Team
Συναγερμός! Πως η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Εφαλτήριο η ρωσοουκρανική αντιπαράθεση.

Για τα όρια, το εφικτό και τις ψευδαισθήσεις για την σχέση Δύσης – Τουρκίας , τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία, για την Ελληνική άμυνα, αλλά και τις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές με παγκόσμια διάσταση, για τις οποίες όπως είπε η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει στρατηγικά τα βήματα της μίλησε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Εξήγησε γιατί είναι άλλη η συζήτηση ανανέωσης του κρίσιμου αμυντικού σου εξοπλισμού και άλλη και μάλιστα λάθος , όπως τόνισε, η συζήτηση παροπλισμού συστημάτων κρίσιμων και αξιόπιστων για την άμυνα σου, μόνο και μόνο επειδή είναι ρωσικής προέλευσης.

Ο κ. Γρίβας , ανέλυσε ακόμη γιατί κατά την γνώμη του, η παγκόσμια διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου κατανομής ισχύος, έχει μεταβλητές υπό διαμόρφωση , όπου τελικά ακόμη και τα σχήματα Δύση- Ανατολή μπορεί να αποδειχθούν ξεπερασμένα σε μια νέα άλλη πραγματικότητα, όπου η μέχρι χθες κυριαρχία της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, ενδέχεται να έχει ήδη ξεπεραστεί από ένα διαφορετικό πλαίσιο παγκόσμιας ανακατανομής και «ψυχροπολεμικών» ισορροπιών άλλης μορφής.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων Στρατηγική της Γεωγραφίας στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας, στον 98.4 στις 7 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags