Facebook Pixel Ατζούν Ιλιτζαλί: Η αμύθητη περιουσία του Τούρκου μεγιστάνα
Life
| 2022-03-19 11:31:00

Η αμύθητη περιουσία Ατζούν και τα 5 εκατομμύρια κάθε μήνα - Κλείνει τεράστια συμφωνία στην Ελλάδα!

Sportdog Team
Η αμύθητη περιουσία Ατζούν και τα 5 εκατομμύρια κάθε μήνα - Κλείνει τεράστια συμφωνία στην Ελλάδα!

Πανάκριβα αυτοκίνητα, διαμερίσματα, κανάλια, ιδιωτικό τζετ και ποδοσφαιρική ομάδα αποτελούν ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του Τούρκου μεγιστάνα. Τι άλλο ετοιμάζει στη χώρα μας, μετά το Survivor;

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει δημιουργήσει τη δική του «αυτοκρατορία» στον χώρο των media και συγκαταλέγεται στους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο του θεάματος. Φυσικά, μέσα από την ενασχόλησή του αυτή και τις διακρίσεις που καταγράφονται στο ενεργητικό του, ο Τούρκος παραγωγός έχει αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής «Acun Medya» και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού TV8, διαθέτει περιουσία ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αποκομίζει πέντε εκατομμύρια δολάρια σε μηνιαία βάση!

Ο Ιλιτζαλί διέθεσε σημαντικό μέρος των χρημάτων του στα ακίνητα, κάτι που συνηθίζεται από τους οικονομικά ισχυρούς. Για την ακρίβεια, έχει αποκτήσει εντυπωσιακές βίλες στη Λεβέντ, αξίας 4.500.000 δολαρίων, στην Μπεϊκόζ, αξίας 5.000.000 δολαρίων, στην Μπεμπέκ, αξίας 3.000.000 δολαρίων και στο Μπόντρουμ, αξίας 5.000.000 δολαρίων.

Επίσης, στον 52χρονο επιχειρηματία ανήκουν διαμερίσματα στη Σμύρνη, αξίας 3.000.000 δολαρίων, συγκρότημα κατοικιών στην Μπεσίκτας, αξίας 4.000.000 δολαρίων, όπως και δύο στο Μαϊάμι, αξίας 6.000.000 δολαρίων και 800.000 δολαρίων. Παράλληλα, έχει μονοκατοικία στις Μπαχάμες, αξίας 1.500.000 δολαρίων και στον Άγιο Δομίνικο, η αξία της οποίας δεν είναι γνψστή.

Επιπλέον, έχει δύο πανάκριβα αυτοκίνητα. Ένα ASTON MARTIN DB10 V8, αξίας 223.000 δολαρίων και μία ROLLS ROYS, αξίας 515.700 δολαρίων. Ούτε από μοτοσικλέτες πάει πίσω. Χρησιμοποιεί μία Honda goldwing GL 1800, αξίας, 15.000 δολαρίων και μία Kawasaki Ninja ZX 10R, αξίας 20.000 δολαρίων.

 

Ιδιωτικό αεροπλάνο και θαλαμηγοί

Από εκεί και πέρα, ο παραγωγός διαθέτει και ιδιωτικό αεροσκάφος. Πρόκειται για ένα Global XRS 2012, το οποίο κοστίζει 13.000.000 δολάρια. Με αυτό μπορούν να πετάξουν έως και δεκαέξι άνθρωποι.

Ο επιχειρηματίας είναι πολύ «δυνατός» και στη θάλασσα. Έχει αγοράσει θαλαμηγό με το όνομα «Survivor», μήκους τριάντα μέτρων και αξίας 10.00.000 δολαρίων. Διαθέτει επίσης δύο αγωνιστικά σκάφη, ένα Lamborghini, αξίας 2.200.000 δολαρίων και ένα Donzi, με αξία 560.000 δολάρια.

Σημειώνεται ότι έχει παραγγείλει ένα ακόμη γιοτ, 48 μέτρων. Του κόστισε 13.000.000 δολάρια και αναμένεται να το παραλάβει μέσα στον χρόνο.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες εβδομάδες, ο μεγιστάνας απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Χαλ, η οποία αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. H αγορά του συλλόγου «έκλεισε» στα 24.000.000 ευρώ! Η αξία της υπολογίζεται σε 40.150.000 δολάρια.

 

Η θριαμβευτική πορεία

Ο Ιλιτζαλί έχει φτάσει τόσο ψηλά έπειτα από πολλή και σκληρή δουλειά αλλά και καλά μελετημένες κινήσεις.

Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1969 στην Αδριανούπολη. Οι γονείς του κατάγονταν από την Ιλίτζα του Ερζερούμ, εξ ου και το επίθετό του. Τελείωσε το Δημοτικό στην Αδριανούπολη και παρακολούθησε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα στο Kadıköy Maarif College και στο Anatolian High School.

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Εργάστηκε για πρώτη φορά ως αθλητικός δημοσιογράφος στο κανάλι Show TV, σε ηλικία 22 ετών. Ήταν πολύ καλός και ιδιαίτερα επικοινωνιακός. Έτσι, κατάφερε να ανελιχθεί και όταν απέκτησε εμπειρία ανέλαβε τη δική του ψυχαγωγική εκπομπή με την οποία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ο τίτλος της ήταν «Acun Firarda», δηλαδή «Ο Ατζούν στο τρέξιμο».

Το πρόγραμμα κατέγραψε τεράστια επιτυχία και ο ίδιος έγινε γνωστός σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Οι επιδόσεις στον τομέα της τηλεθέασης υπήρξαν εντυπωσιακές.

 

Η εταιρεία και το κανάλι

Λίγο αργότερα, το 2004, έκρινε ότι έφτασε η στιγμή για να πραγματοποιήσει ένα ακόμη μεγάλο βήμα, που θα του επέτρεπε να πάει πιο ψηλά. Έτσι, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, την «Acun Medya». Χάρη στην οξυδέρκεια και τη διορατικότητά του αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να αποκομίσει σημαντικά κέρδη αν έφερνε μεγάλα και διάσημα πρότζεκτ από το εξωτερικό στην τουρκική τηλεόραση.

Πράγματι, αυτό έκανε. Κάπως έτσι, το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής μας χώρας παρακολουθούσε στους δέκτες του εκπομπές όπως το «Deal», το «Fear Factor», το «Survivor», το «Έχεις Ταλέντο», το «The Voice», το «Dancing With The Stars» και πολλές ακόμη.

Οι προβλέψεις και οι προσδοκίες του Ιλιτζαλί δικαιώθηκαν πλήρως. Τα προγράμματα κυριάρχησαν στους πίνακες τηλεθέασης και η επιτυχία του ήταν τέτοια που το 2013 αγόρασε το κανάλι TV8. Ο συγκεκριμένος σταθμός ήταν… κολλημένος στο 1% αλλά με τις κινήσεις της νέας ιδιοκτησίας «απογειώθηκε» και έφτασε να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους.

Τρία χρόνια αργότερα, ο παραγωγός απέκτησε και δεύτερο κανάλι το TV8.5, το οποίο αφορούσε αποκλειστικά στην ψυχαγωγία και στα σπορ.

 

τα…κλειδιά του ΣΚΑΪ στον Ιλιτζαλί

Περισσότερο… Ατζούν Ιλιτζαλί από κάθε άλλη χρονιά θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ κατά τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση του καναλιού του Φαλήρου αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Ο σταθμός θα διατηρήσει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα στην πρωινή ζώνη αλλά από τις 11.30 και μετά θα προκύψουν σημαντικές τροποποιήσεις αφού όλες σχεδόν οι εκπομπές που προβάλλονται τώρα θα «κοπούν». Θα… επιβιώσει μόνο αυτή του Νίκου Μουτσινά.

Όλα δείχνουν πως ο Ιλιτζαλί θα αναλάβει περίπου το 85% του μη ενημερωτικού προγράμματος του καναλιού! Τόσο οι σειρές όσο και τα ριάλιτι και τα σόου θα προέρχονται αποκλειστικά από τον Τούρκο παραγωγό.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και μένει να φανεί αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του ΣΚΑΪ…

«Survivor»: Έβαλαν βαθιά το χέρι  στην τσέπη για την Ταραμπάνκο!

«Χρυσάφι» έχει κοστίσει στην παραγωγή του «Survivor» η Κάτια Ταραμπάνκο.

Το μοντέλο, σύμφωνα με πληροφορίες, εισπράττει δέκα χιλιάδες ευρώ σε εβδομαδιαία βάση για τη συμμετοχή της στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δεν δίστασαν να της δώσουν το παραπάνω ποσό καθώς εκτιμούν πως η επιστροφή της στο παιχνίδι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις για την Ταραμπάνκο δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα καλές αφού δείχνει αδύναμη αγωνιστικά. Δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τη διαγωνιζόμενη που κέρδιζε συνεχώς πέρυσι για λογαριασμό των «Διάσημων». Είναι χαρακτηριστικό ότι στους δεκαεπτά πρώτους αγώνες της κατέγραψε στο ενεργητικό της μόνο τέσσερις νίκες.

Σε αντίθεση με την Ταραμπάνκο, ο Άγγελος Πουλής δεν κατέστη δυνατόν να έχει οικονομικές απολαβές από το ριάλιτι. Ο παρκουρίστας, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι μαζί με το μοντέλο, αποχώρησε οικειοθελώς έπειτα από μόλις δύο επεισόδια λόγω προβλήματος υγείας.

Επειδή επέστρεψε από τον Άγιο Δομίνικο χωρίς την ιατρική έγκριση δεν πρόκειται να πληρωθεί από την παραγωγή.

Πηγή : περιοδικό Ciao

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags