Facebook Pixel Τί εννοεί ο Φίλης; Πάμε πόλεμο; Αναπόφευκτος ο καβγάς με τους Τούρκους!
Life
| 2022-05-03 20:25:00

Τί εννοεί ο Φίλης; Πάμε πόλεμο; Αναπόφευκτος ο καβγάς με τους Τούρκους!

Sportdog Team
Τί εννοεί ο Φίλης; Πάμε πόλεμο; Αναπόφευκτος ο καβγάς με τους Τούρκους!

Έρχεται η ώρα της μοιραίας σύγκρουσης;

Τα ελληνοτουρκικά σχολίασε ο Γιώργος Φίλης με αφορμή το μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο που σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου του 2022.

Μιλώντας στο newshub.gr, η Τουρκία δεν πρόκειται να … μαζευτεί και πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τα σύνορα, τη Συνθήκη της Λωζάννης εις βάρος της Ελλάδας. Ο καβγάς θα είναι αναπόφευκτος, απλά δεν ξέρουμε την έκταση του…

 

O καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει στείλει τα σωστά μηνύματα στην Τουρκία σε σχέση με την προκλητικότητα της, όπως επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση της στους δυτικούς συμμάχους και δη στους Αμερικανούς, ότι σε περίπτωση έντασης στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα κλείσει άμεσα τα συμμαχικά “περάσματα” όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, αλλά και το Αιγαίο που “κλειδώνει” τη Μαύρη Θάλασσα σε ναυτικό επίπεδο.

Ο κ. Φίλης επισημαίνει, ότι, η Τουρκία του Ερντογάν, διακατέχεται από πανισλαμισμό και παντουρκισμό, ενώ σε σοβαρά διεθνή ενημερωτικά site, δημοσιεύεται τις τελευταίες ώρες η είδηση, ότι 3.000 περίπου “γκρίζοι λύκοι” πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών…

Η Ελλάδα σήμερα, λέει ο κ. Φίλης, σε αυτή την δύσκολη διεθνή συγκοιρία, απαιτεί ενότητα, υψηλό φρόνημα, εγρήγορση και αποφασιστηκότητα από την ηγεσία.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags