Facebook Pixel Πλήρωσαν με αίμα την προδοσία! Η εσχάτη ποινή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-08-04 21:58:00

Πλήρωσαν με αίμα την προδοσία! Η εσχάτη ποινή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Πλήρωσαν με αίμα την προδοσία! Η εσχάτη ποινή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν επτά πάμπλουτοι Ρώσοι βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα σε τρεις μήνες, πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν. Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιώνται μήπως κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από τις «αυτοκτονίες».

Τον Μάιο του 2022, μερικούς μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα της DW με τίτλο « Μυστηριώδεις «αυτοκτονίες» Ρώσων ολιγαρχών.

Όταν επτά πάμπλουτοι Ρώσοι βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα σε τρεις μήνες, πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν. Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιώνται μήπως κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από τις «αυτοκτονίες».

Ο μακάβριος χορός των «ύποπτων» αυτοκτονιών ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής μεταφορών της Gazprom Invest, Leo Shulman βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του κοντά στην Αγία Πετρούπολη, στις 30 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής, στην ίδια περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, βρέθηκε απαγχονισμένος ο αναπληρωτής διευθυντής της Gazprom Alexander Tyulakov. Τρεις μέρες αργότερα αρχές Μαρτίου «αυτοκτόνησε» ο 66χρονος μεγιστάνας Mikhail Watford, επιχειρηματίας που γεννήθηκε στην Ουκρανία και βρέθηκε κρεμασμένος στην έπαυλή του αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών στο Σάρεϊ της Αγγλίας.

Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «ανεξήγητος». Τρεις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου εντοπίστηκαν νεκροί στο Νίζνι Νόβγκοροντ έχοντας τραύματα από μαχαίρι ο Vasily Melnikov, ιδρυτής της ιατρικής εταιρείας «ΜedStom», η σύζυγος του και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξαν ενδείξεις παραβίασης της υπερπολυτελούς κατοικίας του Melnikov και πρόσθεσαν πως εξετάζονται διάφορα σενάρια γύρω από τον θάνατό τους. Στις 18 Απριλίου βρέθηκε νεκρός στα περίχωρα της Μόσχας με ένα πιστόλι στο χέρι του ο 51χρονος αντιπρόεδρος της Gazprombank Vladislav Avayev.

Κοντά του βρέθηκε νεκρή η σύζυγός καθώς και η κόρη του. Στις 19 Απριλίου στη λίστα των ολιγαρχών που έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προστέθηκε ο 55χρονος πολυεκατομμυριούχος και πρώην διευθυντής της Novatek, (Ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου) Sergei Protosenya, ο οποίος βρέθηκε επίσης απαγχονισμένος.

Ερωτήματα προκαλεί και η περίπτωση του 37χρονου Αντρέι Κρουκόφσκι. Ήταν ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Κράσναγια Πολιάνα κοντά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Την περιοχή επισκεπτόταν συχνά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εκεί προσκαλούσε και ξένους ηγέτες για σκι. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant στις 2 Μαίου ο Κρουκόφσκι έχασε τη ζωή του στη διάρκεια πεζοπορίας, πέφτοντας στο κενό από έναν βράχο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Igor Volobuev σηκώνοντας το πέπλο μυστηρίου είχε ισχυριστεί πως κανένας εξ’ αυτών δεν αυτοκτόνησε, αλλά ο θάνατος τους οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια.

Τα παραδείγματα στο παρελθόν άλλωστε ήταν πολλά.

Το Αύγουστο του 2020 ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε δηλητηριαστεί στο αεροδρόμιο του Τομσκ με τη νευροτοξική ουσία Νοβιτσόκ, ενώ δύο χρόνια πριν είχε δηλητηριαστεί και ο συνταγματάρχης ε.α. των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Σεργκέι Σκριπάλ. Το 2006, ο πρώην πράκτορας Αλεξάντερ Λιτβινένκο δολοφονήθηκε στο Λονδίνο με το ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο 210. Το 2017 η αμερικανική εφημερίδα USA Today είχε δημοσιεύσει έρευνα, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 38 ολιγάρχες της εποχής είχαν πεθάνει ή κηρύχθηκαν «αγνοούμενοι» σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

Η περίπτωση Τσουμπάις

Το θέμα με τον μυστήριο θάνατο Ρώσων ολιγαρχών επαναφέρθηκε μετά την είδηση, ότι ο Ανατόλι Τσουμπάις, ο οποίος παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κρεμλίνου λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εισήχθη σε νοσοκομείο χώρας της δυτικής Ευρώπης σε κρίσιμη κατάσταση με συμπτώματα μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής. Για την υπόθεση είχε μιλήσει στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγραφο Νόμο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Προδοσία ισούται με θάνατος.

Για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίου «Οι μυστικές υπηρεσίες τον 21ο αιώνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags