Facebook Pixel Τρέχουν και δεν φτάνουν στο κόμμα του Ερντογάν! Σκάνδαλο με εμπόριο… ηρωΐνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-12-09 19:50:00

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο κόμμα του Ερντογάν! Σκάνδαλο με εμπόριο… ηρωΐνης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Τρέχουν και δεν φτάνουν στο κόμμα του Ερντογάν! Σκάνδαλο με εμπόριο… ηρωΐνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκος διπλωμάτης που συνελήφθη στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπεϊλί στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα δηλαδή, με 100 κιλά παράνομων ουσιών αξίας 5 εκατομμυρίων Ευρώ

Χαμός έγινε στις 6 Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2023. Ο αντιπρόεδρος του CHP, Engin Özkoç, ρώτησε τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Fuat Oktay για μία παλιά υπόθεση που αφορούσε τον Βεϊσέλ Φιλίζ, ένα όνομα που μας πάει πίσω δύο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2020. Πρόκειται για πρώην Τούρκο διπλωμάτη που συνελήφθη στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπεϊλί στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα δηλαδή, με 100 κιλά παράνομων ουσιών αξίας 5 εκατομμυρίων Ευρώ. 

Και δεν λέμε για όποιον και όποιον διπλωμάτη, αλλά για σύμβουλο Τύπου στην πρεσβεία της Τουρκίας, στις Βρυξέλλες που είχε ως επιπρόσθετη αποστολή να οργανώσει και τους Τούρκους μετανάστες στις χώρες της Ευρώπης που κατάγονται από τη Ιοζγάτη.

Από το βέλγιο τον έδιωξαν κακήν κακώς μετά την αποκάλυψη της αστυνομίας ότι ασκούσε παρακρατική δράση εναντίον Κούρδων και αντιπολιτευομένων. Έπειτα συνέχισε πολιτική δράση στην Τουρκία, έχοντας δημόσια παρουσία σε τηλεοπτικά ΜΜΕ και στα τέλη του 2020 συνελήφθη για την υπόθεση, την οποία το AKP πήγε να κουκουλώσει, αλλά δεν τα κατάφερε να αποφύγει ένα ακόμα σκάνδαλο.

Ο βουλευτής του κεμαλικού κόμματος ρώτησε τον Οκτάι αν τηλεφώνησε τον Βεϊσέλ Φιλίζ, το άτομο που πιάστηκε με 100 κιλά ηρω-μπιπ; Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε, ότι τραβήχτηκε μια φωτογραφία μέσα στο πλήθος σε μια ανοιχτή συνάντηση στο κοινό και τον Τύπο και ότι δεν ήξερε καθόλου την πέτρα του σκανδάλου. Ο Özkoç έδειξε στον Oktay άλλες 4 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τον Filiz, στις οποίες φαίνεται μαζί με τον κατηγορούμενο μαζί με άλλα 4-5 άτομα στο ίδιο γραφείο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags