Facebook Pixel Τουρκία: Τραγική κατάσταση στην Οικονομία
| 2021-12-19 19:12:00

Τραγική κατάσταση στην Τουρκία! Ο Ερντογάν ανακοινώνει νέο κατώτατο μισθό

Sportdog Team
Τραγική κατάσταση στην Τουρκία! Ο Ερντογάν ανακοινώνει νέο κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία έχει αυξηθεί κατά 50%, αλλά η πραγματική του αξία σε ευρώ ή σε δολάρια έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με την πραγματική αξία του κατώτατου μισθού πριν από ένα χρόνο.

Τουρκία: Τραγική κατάσταση στην Οικονομία! Ο Ερντογάν ανακοινώνει νέο κατώτατο μισθό. Ο κατώτατος μισθός της Τουρκίας για το 2022 ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν την Πέμπτη, και ανέρχεται στις 4250 τουρκικές λίρες.

Αν και πρόκειται για αύξηση 50%, η πραγματική του αξία έναντι του ευρώ είναι στην πραγματικότητα 11,6% χαμηλότερη από τον προηγούμενο κατώτατο μισθό κατά την ανακοίνωσή του.

Ο κατώτατος μισθός τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 310 ευρώ, αλλά μετά την αύξηση στις 16 Δεκεμβρίου 2021 η πραγματική του αξία ανέρχεται στα 274 ευρώ. Φυσικά, εν μέσω μιας νομισματικής κρίσης, είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα αξίζει ο μισθός μέχρι να τον λάβουν οι εργαζόμενοι στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Το επίπεδο του κατώτατου μισθού είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα στην Τουρκία, καθώς το 42% του εργατικού δυναμικού λαμβάνει τον κατώτατο μισθό.

Η πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων (DİSK), Αρζού Τσερκέζογλου, κατήγγειλε την αύξηση, υποδεικνύοντας ότι ο νέος κατώτατος μισθός δεν επαρκεί για τα έξοδα διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας. «Πρέπει να αναθεωρηθεί ξανά μέχρι την άνοιξη», είπε.

Όπως εικαζόταν εδώ και καιρό, μια σχετικά υψηλή αύξηση του κατώτατου μισθού, που φθάνει ή ξεπερνά τις 400 τουρκικές λίρες όπως αυτή, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως σήμα της πρόθεσης του Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το 2022.

ΠΗΓΗ: Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags