Facebook Pixel Ιαπωνέζα πορνοστάρ κάνει έκκληση για σινο-ιαπωνική ειρήνη
| 2012-09-18 16:50:00

Ιαπωνέζα πορνοστάρ κάνει έκκληση για σινο-ιαπωνική ειρήνη

Ιαπωνέζα πορνοστάρ κάνει έκκληση για σινο-ιαπωνική ειρήνη

Η παρέμβαση μιας πασίγνωστης σε Κίνα και Ιαπωνία πρώην πορνοστάρ, για ανακωχή ανάμεσα στις δύο χώρες κυριαρχεί στα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Την ώρα που δεκάδες διαδηλώσεις οργανώνονται στην Κίνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόβαση Ιαπώνων σε βραχονησίδα του αρχιπελάγους Σενκάκου το οποίο διεκδικείται τόσο από τους Κινέζους όσο και από τους Ιάπωνες, μία σουρεάλ νότα έρχεται να προστεθεί στο καυτό ζήτημα.

Η παρέμβαση μιας πασίγνωστης σε Κίνα και Ιαπωνία πρώην πορνοστάρ, για ανακωχή ανάμεσα στις δύο χώρες κυριαρχεί στα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η Ιαπωνέζα Αόι Σόλα λοιπόν, με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές και στις δύο χώρες κάλεσε μέσα από τα επίσημα προφίλ της σε γνωστούς διαδικτυακούς τόπους να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη για τη βραχονησίδα. Αφορμή στάθηκε ένα ερώτημα που έθεσε στους 13 εκατομμύρια followers της στο δίκτυο Sina Weibo σχετικά με το ποιες πόλεις θα τις πρότειναν να επισκεφθεί στην Κίνα. Μέσα σε δύο ημέρες η ερώτησή της δέχθηκε πάνω από 50.000 απαντήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες την καλούσαν να επισκεφθεί τα νησιά Σενκάκου/Ντιαογού.

Η ίδια παρότι δεν είχε εκφραστεί ποτέ σχετικά με το θέμα, φρόντισε να ενημερωθεί και στη συνέχεια πραγματοποίησε τη δική της διαδικτυακή ηλεκτρονική εκστρατεία για αυτοσυγκράτηση και διάλογο.

Με μια επιγραφή λοιπόν που ανέφερε «φιλία ανάμεσα σε Κινέζους και Ιάπωνες» κι ένα μήνυμα που ζητούσε από τις δύο πλευρές να σταματήσουν οι εντάσεις, η Αόι Σόλα έγινε η πρωταγωνίστρια της προσπάθειας για παύση της σινο-ιαπωνικής έντασης για τα διαφιλονικούμενα νησιά.

Μάλιστα το μήνυμά της δέχθηκε πάνω από 150.000 σχόλια χρηστών οι περισσότεροι από τους οποίους της έδιναν συγχαρητήρια για την προσπάθειά της. Δεν ήταν λίγοι βέβαια οι Κινέζοι «φίλοι» της που έγραψαν ότι παρότι θαυμάζουν το έργο της (!) δε μπορούν να κάνουν πίσω σε ένα τέτοιο ζήτημα, ενώ άλλοι την κατηγόρησαν ότι είναι διπλή πράκτορας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags