Facebook Pixel «Εγώ τα …έπαιρνα από τότε»!
| 2014-03-04 12:48:00

«Εγώ τα …έπαιρνα από τότε»!

«Εγώ τα …έπαιρνα από τότε»!

Επειδή κατά καιρούς γίνεται πολύς λόγος για «μαύρο χρήμα» στη δημοσιογραφική πιάτσα, ο Μίλτος θυμάται τα δικά του …χαΐρια στις καθιερωμένες «ρετρό ιστορίες» της Τρίτης. Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης.

Πάντως, στη «ρετρό ιστορία» που ακολουθεί, εκείνα τα λεφτά τα είχα πάρει τίμια (κάποια και -κυριολεκτικά- με τον ιδρώτα μου). Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, κι εκείνα «μαύρα» ήταν. Αφορολόγητα. Λέτε να με γραπώσει η εφορία με χρονοκαθυστέρηση 30 και βάλε χρόνων; Διευκρίνιση, καλέ μου έφορε: μπορεί να ήταν τα πρώτα λεφτά που έβγαλα από τα σπορ, αλλά δημοσιογράφος δεν είχα σκεφτεί ακόμα να γίνω!

Στην εκκλησία είχε βάφτιση. Στο προαύλιο της εκκλησίας δεν είχε. Εκεί είχε μπάλα. Παίζαμε μονό, όλη η παλιοπαρέα των έιτις, έχοντας βάλει τερματοφύλακα τον πιο άσχετο, τον Φώτη, ο οποίος ως άσχετος επέμενε να παίξει ...μπακότερμα. «Και πού θα βάζεις γκολ, ρε καημένε; Αφού παίζουμε μονό», του χώθηκε ο Πέτρος ο Αρμένης, ενώ ο Δεμπασκαλάς έβγαλε ιατρική διάγνωση: «Δεν πας καλά». Για όσους δεν γνωρίζουν, όταν παίζαμε δίτερμα και είχαμε μονό αριθμό παικτών, δίναμε το δικαίωμα στην ομάδα που θα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, να αναπληρώνει το κενό δίνοντας διπλό ρόλο στον τερματοφύλακα, που μπορούσε και να πιάνει την μπάλα με τα χέρια εντός περιοχής, αλλά και να παίζει «μέσα». Αυτό ήταν το «μπακότερμα». Μπακ και τερματζής, δύο σε ένα, πολλά χρόνια πριν τα αντίστοιχα σαμπουάν. Ο Φώτης προς στιγμήν επέμεινε, «γιατί να μη βάζω κι εγώ γκολ, δηλαδή;» κι ο Πέτρος επίσης επέμεινε να τον αποθαρρύνει: «Και πού θα βάζεις γκολ, ρε κεφάλα; Στον εαυτό σου;». Εννοείται πως ο Δεμπασκαλάς, ως άριστος γιατρός, δεν άλλαζε τη διάγνωσή του: «Δεν πας καλά».

Διαβάστε τη συνέχεια της απολαυστικής ιστορίας του Μίλτου στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags