Facebook Pixel Ανάγκασαν τις τενίστριες να παίξουν χωρίς σουτιέν!
Άλλα Σπορ
| 2014-06-28 22:25:00

Ανάγκασαν τις τενίστριες να παίξουν χωρίς σουτιέν!

Ανάγκασαν τις τενίστριες να παίξουν χωρίς σουτιέν!

Οι αθλήτριες που αγωνίζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα γκραν σλαμ του κόσμου, το Wimbledon, υποχρεώθηκαν να παίξουν χωρίς σουτιέν για λόγους αισθητικής.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρώην πρωταθλητής του Wimbledon, Pat Cash, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι αθλήτριες υποχρεώθηκαν είτε να αλλάξουν είτε να αφαιρέσουν τα εσώρουχά τους, όταν διαπιστώθηκε ότι το χρώμα τους δεν ήταν εντελώς λευκό.

Ο κανονισμός αυτός που ισχύει στο Wimbledon, αναφέρει ότι όλες οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να φορούν λευκό σουντιέν. Μιλώντας στο BBC Radio 5, ο πρώην πρωταθλητής του τένις, ανέφερε ότι οι διοργανωτές, έφτασαν σε σημείο να στείλουν κάποιες από τις τενίστριες στα αποδυτήρια να αλλάξουν χρώμα σουτιέν, επειδή δεν ήταν εντελώς λευκά.

Μάλιστα, όσες δεν είχαν μαζί τους κάποιο αθλητικό σουτιέν λευκού χρώματος, υποχρεώθηκαν να παίξουν χωρίς στηθόδεσμο.

Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες παίκτες της διοργάνωσης, αφού κάλεσαν έναν από αυτούς στο γραφείο του διαιτητή και του έκαναν παρατήρηση επειδή φορούσε μπλε εσώρουχο, το οποίο φαινόταν οταν ίδρωνε. Δεν τους ζήτησαν, υποθετουμε, να το αφαιρέσει και να παίξει χωρίς εσώρουχο, όπως ζήτησαν από τις αθλήτριες.

«Το πράγμα χει γίνει απολύτως γελοίο», είπε εξοργισμένος ο Αυστραλός τενίστας, ο οποίος κατέκτησε το Wimbledon το 1987.

Εκπρόσωπος του Wimbledon, απαντώντας στις δηλώσεις του Cash, δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες έχουν ενημερωθεί από νωρίς για τον κανόνα με τα λευκά εσώρουχα που είναι σε ισχύ, ενώ δεν επιβεβαίωσε κανένα από τα περιστατικά που κατήγγειλε ο παλαίμαχος τενίστας.

Το dress code του Wimbledon
O κώδικας ντυσίματος της διοργάνωσης αναφέρει ότι όλα τα αξεσουάρ που φορούν οι παίκτες (περικάρπια, μπαντάνες, κοκαλάκια, κορδέλες και κάλτσες) θα πρέπει να είναι εντελώς λευκά εκτός από μια ενιαία γραμμή χρώματος που δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ένα εκατοστό.

Παράλληλα, τα παπούτσια θα πρέπει να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκά, συμπεριλαμβανομένων των πελμάτων τους.

«Οποιαδήποτε εσώρουχα που είτε είναι ή μπορεί να γίνουν ορατά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (για λόγους εφίδρωσης), πρέπει επίσης να είναι εντελώς λευκά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags