Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα σας πέσει το σαγόνι - Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο της Πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-29 13:42:00

Θα σας πέσει το σαγόνι - Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο της Πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα σας πέσει το σαγόνι - Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο της Πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχετε ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δείτε το βίντεο.

Την «κορδέλα» του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης εγκαινιάζει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νέο αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα υποδοχής 90 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως και θα συγκαταλέγεται στα 5 αεροδρόμια με την μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο, ενώ εν δυνάμει μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στο πόντιουμ.

Στην επόμενη δεκαετία, η δυνατότητα του νέου αεροδρομίου μπορεί να φθάσει τα 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία IGA. Και τότε, σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση αεροδρομίων, το Airport Counsil International (ACI), θα φθάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε κίνηση επιβατών.

Το 2017, την πρώτη αυτή θέση είχε το αμερικανικό αεροδρόμιο της Ατλάντα, με 103,9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ακολουθούν τα αεροδρόμια του Πεκίνο (95,7 εκατομμύρια), του Ντουμπάι (88,2 εκατομμύρια) , του Τόκιο (85,4 εκατομμύρια) και του Λος Αντζελες (84,5 εκατομμύρια), σύμφωνα με το ACI.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου (78 εκατομμύρια επιβάτες), του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ (69,4), του Αμστερνταμ (68,5 εκατομμύρια) της Φρανκφούρτης (64,5 εκατομμύρια) και της Κωνσταντινούπολης (64,1 εκατομμύρια) βρέθηκαν το 2017 στην έβδομη, την έκτη, την ενδέκατη, την δέκατη τέταρτη και την δέκατη πέμπτη θέση αντιστοίχως παγκοσμίως στην κατάταξη του ACI με τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags