Facebook Pixel Ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Life
| 2013-03-06 22:11:00

Ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, ακόμη και για τους αντιπάλους του, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «κατάφερε η προσφορά του στη χώρα, να ξεπεράσει, σε ορισμένα σημεία, τα όρια της ιδεολογίας του, συνέβαλε μαζί με τους ηγέτες των άλλων παρατάξεων στην εμπέδωση της κουλτούρας της ομαλής δημοκρατικής εναλλαγής, μια κουλτούρα που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε».

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναδείχτηκε ως πολιτικός πρώτης γραμμής σε εκείνα τα χρόνια όπου η πολιτική εξακολουθούσε να διατηρεί στο δυτικό κόσμο μια πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι σήμερα, και τον χαρακτήρισε «ριζοσπαστικό στο συντηρητισμό του».

Ώς παραδείγματα ανέφερε ότι το 1974 ο Κ. Καραμανλής δεν δίστασε να προχωρήσει στην αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, εν μέσω της σοβαρότατης εθνικής κρίσης του Κυπριακού, καθώς και ότι την περίοδο 1975-1977 δεν δίστασε να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούσε καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό «ιδιαίτερα στις μέρες που περνάμε» ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συλλάβει και ενσωματώσει στην πολιτική του διαδρομή ένα κρίσιμο στοιχείο, πως κάθε μεγάλη προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει μόνον από το Δημόσιο και ειδικά από τη δημόσια διοίκηση».

Διαβάστε το υπόλοιπο στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags