31/10/13 - 20:00

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα κυβέρνησης τρόικας!

Reuters: Δεν έρχονται στην Αθήνα - ΥΠΟΙΚ: Την Τρίτη έχουμε ραντεβού μαζί τους.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα κυβέρνησης τρόικας!
24.637views 0shares

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς όπως μεταδίδει το Reuters η τρόικα είναι έτοιμη να παγώσει την επιστροφή της στην Αθήνα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα αποτελέσμα στις διαπραγματεύσεις. 

Ωστόσο, διαρροές που υπάρχουν από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως η ηγεσία του υπουργείου έχει ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας για την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το Reuters πάντως αναφέρει πως αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας υπάρχουν αυξανόμενες διαφορές μεταξύ τους και κατά συνέπεια η επίσκεψή της στην Ελλάδα θα μπει προσωρινά στον πάγο. 

Μάλιστα, ο αξιωματούχος δηλώνει πως οι Έλληνες υποστηρίζουν πως έχουν κάνει ήδη πολλά, ενώ η τρόικα συνεχίζει την άκαμπτη στάση της και απαιτεί νέα μέτρα, προκειμένου να κλείσει ο προϋπολογισμός. 

Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο αφού η Ελλάδα δεν είχε ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση, όπως η διαθεσιμότητα και οι αμυντικές βιομηχανίες. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως κυρίως το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζεται για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.

Πηγή: newsit.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ