Facebook Pixel Θέλει να κάνει καθαρό ποτάμι τη βρώμικη λίμνη
Life
| 2014-02-27 23:21:00

Θέλει να κάνει καθαρό ποτάμι τη βρώμικη λίμνη

Θέλει να κάνει καθαρό ποτάμι τη βρώμικη λίμνη

Να αλλάξουμε την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο μπαλαμούτι της αιωνιότητας. Θες να κάνεις κόμμα; Θα πουλήσεις αλλαγή, ανατροπή, αναβάθμιση, αναδάσωση, ανατριχίλα. Ο Νίκος Καραγιαννίδης σχολιάζει στον sportdog!

Νέο κόμμα ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Βεβαίως για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Το παραμύθι. Επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξουν.

Όχι μόνον οι Έλληνες. Όλοι οι λαοί. Κανένας δεν θέλει να αλλάξει. Και γιατί να θέλει. Άσε ότι το σωστό είναι να πεις ότι κανένας λαός δεν μπορεί να αλλάξει απ' αυτό που είναι. Δεν είναι εύκολο.

Αρέσει, ωστόσο, το σύνθημα της Αλλαγής. Πουλάει το παραμύθι της Αλλαγής. Επειδή ο κόσμος ακούει Αλλαγή και δεν εννοεί αλλαγή, εννοεί βελτίωση, καλυτέρευση. Άλλο αυτό.

Γεώργιος Παπανδρέου, Ανδρέας Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας. Νο1 σύνθημά τους η Αλλαγή. Και ο Κώστας Καραμανλής το ίδιο, μόνο που αντί να μιλάει για αλλαγή, για να διαφέρει, έκανε λόγο για επανίδρυση του κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο social media της νέας εποχής. “Ο λαός στην εξουσία”. “Αλλαγή, αλλαγή, λαϊκή συμμετοχή”. Όχι σταλινικές γυφτιές που ήξερες ότι σε έxουνε στη σφαλιάρα ενώ ήσουνα, και καλά, στην εξουσία. Τότε θαρρούσες ότι σε ακούνε. Οτι κυβερνάς και εσύ, γιατί ο δικός σου ήταν δίπλα στα μπουζούκια και έριχνε και αυτός τη γυροβολιά του. Από τους πρώτους και ο Άκης ο λεβέντης ο καραμπουζουκλής. Και οι σύντροφοι με τα παχειά μουστάκια. Δικοί μας άνθρωποι. Άλλη γλώσσα, μαγκυόρικη, όχι αυτή της δεξιάς του Καραμανλή, του Αβέρωφ, του Ράλλη.

Αιχμάλωτο τον είχε τον πελάτη για δεκαετίες ο Ανδρέας. Όλα τα “κλικ” σε αυτόν πήγαιναν. Στο Πανελλήνιο Socialistiko Κίνημα! Έτσι ξυπνήσανε όλοι και κάνανε τα social media. Γράφε την άποψή σου, ξεσκισέ τους σε δέκα αράδες. Σώσε την κατσίκα, τη χελώνα και την αραβική μύγα με ένα κλικ. Μετράει η γνώμη σου, για να αλλάξουν τα πράγματα

Έτσι και ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης, με τα social media να παίρνουν φωτιά, μιλάει για αλλαγή. Και το κόμμα το είπε “Ποτάμι”. Τη βρώμικη λίμνη με τα στάσιμα νερά, το νέο κόμμα θα την κάνει ποτάμι, ίσως και καταρράκτη. Μαγικά πράγματα.


Νίκος Καραγιαννίδης, δημοσιογράφος, δημιουργός της εφημερίδας «Φίλαθλος»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags