Facebook Pixel Κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η ΕΕ
Life
| 2014-03-17 16:45:00

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η ΕΕ

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η ΕΕ

Απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων αποφάσισε η ΕΕ να επιβάλει σε ρώσους αξιωματούχους εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία.

Ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως στη λίστα βρίσκονται 21 άτομα, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν "και άλλα μέτρα στις επόμενες ημέρες".

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των "28" κατέληξε γρήγορα στην απόφαση για επιβολή κυρώσεων, όπως είχαν προαναγγείλει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πριν το δημοψήφισμα -έχοντας ήδη αρχίσει να μιλούν για τρίτο στάδιο μέτρων.

Όπως ανέφερε στο twitter ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίναν Λινκεβίτσιους, αποφασίστηκε η επιβολή μέτρων σε βάρος 21 ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων.

Στην επικείμενη συνάντηση των ηγετών των "28" στις Βρυξέλλες, προσέθεσε, θα ακολουθήσουν περισσότερα μέτρα.

Θεωρείται πως οι κυρώσεις των "28" θα στραφούν εναντίον αξιωματούχων πολύ κοντά στον κύκλο του ρώσου προέδρου.

Το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, μετά το tweet του λιθουανού υπουργού, επιβεβαίωσε μόνο πως κατέληξε σε περιοριστικά μέτρα λόγω της ουκρανικής κρίσης και εντός ολίγου θα προβεί και στις επίσημες ανακοινώσεις.

Οι αναφορές από τις Βρυξέλλες θέλουν τα ονόματα των 21 να δημοσιοπούνται αφού τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Κριμαίας ζήτησε και επίσημα τη Δευτέρα (17/3) την ένωση με τη Ρωσία , μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων, η πρόταση για ένωση με τη Ρωσία συγκεντρώνει ποσοστό 96,77%. Η συμμετοχή έφτασε το 82,7%.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags