Facebook Pixel Παραιτήθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης
Life
| 2014-06-05 16:24:00

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Δεκτή έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών έγινε δεκτή η παραίτηση για προσωπικούς λόγους που υπέβαλε ο γγ Δημοσίων Εσόδων.

«Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία  με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Χάρης Θεοχάρης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε, λίγο αργότερα, και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Μάλιστα η προοπτική παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκάλεσε αντιδράσεις από την τρόικα και ιδίως από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνυθεί ήδη αυτή η δυσαρέσκεια καθώς η θέση του Χ. Θεοχάρη δημιουργήθηκε με βάση το μνημόνιο και με στόχο να έχει ο αξιωματούχος που την κατέχει πλήρη ανεξαρτησία από την κυβέρνηση.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags