Facebook Pixel Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό
Life
| 2014-06-08 12:53:00

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Η ριζική αναδιάρθρωση του οικονομικού επιτελείου θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, το "γαλλικό κλειδί" του ανασχηματισμού είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θεωρείται ως πιθανός αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Το υπουργείο δεν αναμένεται να αναλάβει ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ούτε ο στενός του συνεργάτης Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος πάντως ήταν παρών στη συνάντηση Στουρνάρα-Λαγκάρντ στο Παρίσι.

Ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ο Κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος φέρεται να διεκδικεί θέση επιτρόπου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και η νυν επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Σταθερές αξίες στην κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φαίνεται επίσης ότι παραμένει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τους Π. Παναγιωτόπουλο (Πολιτισμού), Κ. Αρβανιτόπουλο (Παιδείας), Γ. Μιχελάκη (Εσωτερικών), Μ. Βαρβιτσιώτη (Ναυτιλίας) και Αδ. Γεωργιάδη (Υγείας).

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Κ. Μαρκόπουλος.

Συμμετοχή ενδέχεται να έχουν οι Π. Κουκουλόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γ. Κουτρουμάνης, ενώ συζητούνται προς αξιοποίηση οι Κυρ. Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη και Π. Καψής.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η τοποθέτηση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος μιλώντας στη Real News καλεί το ΠΑΣΟΚ "να καταλάβει πως δεν θα γίνεται ό,τι το βολεύει, αλλά ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος".

Για το μήνυμα του ανασχηματισμού ο ίδιος αναφέρει ότι "στόχος είναι να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση. Συνεπώς, χρειάζεται μήνυμα σκληρής δουλειάς, ανανέωσης και αποφασιστικότητας για περισσότερες μεταρρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό".

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags