Facebook Pixel Εμείς βάλαμε στην Ευρώπη τη Φινλανδία που σήμερα θέλει grexit!
Life
| 2015-07-12 14:17:00

Εμείς βάλαμε στην Ευρώπη τη Φινλανδία που σήμερα θέλει grexit!

Εμείς βάλαμε στην Ευρώπη τη Φινλανδία που σήμερα θέλει grexit!

Η Αθήνα βοήθησε και τους σκληρούς δορυφόρους του Σόιμπλε!
 

Η Ελλάδα είναι η χώρα που έβαλε τη Φινλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη χώρα που χθες λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το Eurogroup, καθώς ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί μόνο σε grexit!

Μπορεί η χώρα επί της ουσίας να μην μπορεί να μπλοκάρει καμία διαδικασία, αφού στον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης συμμετέχει με μόλις 1,8% και χρειάζεται 85% για να δημιουργήσει πρόβλημα, ωστόσο δημιουργεί σαφώς εντυπώσεις.

Ωστόσο οι Φινλανδοί ξεχνούν ότι αν η Ελλάδα δεν επέμενε το 1994 δεν θα έμπαιναν, τουλάχιστον τοτε στην ΕΕ.

Και αυτό γιατί οι ελληνικές προεδρίες ήταν κομβικές για την εξέλιξη και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 1994 στη διάρκεια της προεδρίας της χώρας μας υπογράφηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας η συνθήκη προσχώρησης της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα αντίστοιχα χώρες που στοιχίζονται πίσω από τον σκληρό Β. Σόιμπλε ξεχνούν ότι η Ελλάδα τους βοήθησε. Το 2003 επί ελληνικής προεδρίας παρουσιάστηκε το ρηξικέλευθο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, ενώ τον Απρίλιο του 2003 υπογράφηκε στην Αθήνα η συνθήκη για τη μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα φάση διεύρυνσης, με την προσχώρηση δέκα χωρών στην Ένωση, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Πιο αναλυτικά στη Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας (24-25 Ιουνίου 1994) οι προσπάθειες για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα σε μεγάλες αντιδράσεις από πολλές χώρες, ολοκληρώθηκαν με παρέμβαση της Ελλάδας και με την ένταξη της Αυστρίας, Φινλανδίας και Σουηδίας.

Συγκεκριμένα μέχρι την ανάληψη της τρίτης Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 1994, το θεσμικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος είχε αλλάξει σημαντικά, καθώς η Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε μόλις τεθεί σε ισχύ. Κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης Ελληνικής Προεδρίας –η τελευταία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003– η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, συμπεριλαμβάνοντας δεκατρία νέα μέλη.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας (24-25 Ιουνίου 1994) υπεγράφη η Συνθήκη Προσχώρησης της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας ενώ, αντίστοιχα, η Συνθήκη Προσχώρησης της Εσθονίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας ​​–το μεγαλύτερο κύμα διεύρυνσης στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης– υπεγράφη σε μια τελετή στη Στοά του Αττάλου, στους πρόποδες της Ακρόπολης, μετά την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Αθήνα, 16-17 Απριλίου 2003).

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags