Quantcast
23/07/15 - 21:46

Οι “καυτοί” διάλογοι Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου!

Οι “καυτοί” διάλογοι Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου!
25.048views

Πρωθυπουργός: “Δεν θέλω αίμα στην αρένα” - Τον... κούφανε: “Για το καλό σου, Αλέξη”!Έντονος είναι ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου, που για πρώτη φορά σήμερα εξέφρασε ξεκάθαρα την ενόχλησή του για τη στάση που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της Βουλής, το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι υπάρχει θεσμική δυσλειτουργία και πρόβλημα επικοινωνίας με την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι αποκομμένη από την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός δείχνει την οργή του και της στέλνει σαφή προειδοποίηση ότι αν συνεχίσει την ίδια τακτική της διαφοροποίησης, θα τον αναγκάσει να λάβει άλλα μέτρα.

"Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο το περιβάλλον της Προέδρου της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας της είπε χαρακτηριστικά: "Δεν επιθυμώ να μαζευτούν υπογραφές, ούτε παραίτηση. Ούτε είμαι υπέρ αυτών που θέλουν αίμα στην αρένα".

Εκείνη από την πλευρά της, του απάντησε ότι αυτά είναι τα πιστεύω της και ότι "με τη στάση μου σε βοηθώ και σε διευκολύνω στις διαπραγματεύσεις". Βέβαια, είναι απορίας άξιο, με ποιον ακριβώς τρόπο εννοούσε ότι διευκολύνει τον Πρωθυπουργό και τελικά τι θα έκανε αν ήθελε... να δυσκολέψει το έργο του!

Η κα Κωνσταντοπούλου πάντως βγαινοντας από το ραντεβού φάνηκε να είναι σε άλλη διάθεση....

«Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλα και την συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι πολύ θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται», είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είχαν «μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και από πλευράς θεσμικών εκπροσωπήσεων, σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάμτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας, η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εξέθεσε στον πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψή της «αποτελούν βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση ιδίως με την άμυνα της χώρας ως προς την δαμόκλειο σπάθη του χρέους». Υπογράμμισε με «απερίφραστο τρόπο» ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού,της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ακόμη ότι «σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις, έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, με αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις, να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».

Πηγή: newsit.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ