Facebook Pixel Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Life
| 2015-08-31 20:06:00

Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διορισμοί φίλων στο γραφείο της!

Μπορεί ήδη στις 18 Αυγούστου να διαφαινόταν ότι η χώρα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα οδηγηθεί σε εκλογές, μπορεί να ήταν ολοφάνερο ότι το γυαλί με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ραγίσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Βουλής να διορίσει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο της.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε σήμερα το πρωί από τον Νικήτα Κακλαμάνη και οι διορισμοί υπάρχουν στα σχετικά ΦΕΚ, τα οποία δημοσιεύτηκαν στις 18 Αυγούστου. Οι αποφάσεις για τον διορισμό των τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων, βέβαια, είχαν ληφθεί λίγο νωρίτερα. Για τους δύο εξ' αυτών στις 7 Αυγούστου και για τους άλλους δύο στις 13 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που η κυρία Κωνσταντοπούλου έδινε... μάχη και προέβαλλε κάθε δυνατό εμπόδιο προκειμένου να αναβάλει την εισαγωγή σε συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή.

Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, που διορίζονται ως μετακλητοί σε κενές οργανικές θέσεις στο γραφείο της προέδρου. Οι δύο εξ'αυτών είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και μάλιστα ο ένας δικηγόρος για τον οποίο αναγράφεται ότι εξαιρείται «από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός του». Ο τρίτος υπάλληλος, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προσελήφθη ως βοηθητικό προσωπικό και ο τέταρτος, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως μετακλητός υπάλληλος επεξεργασίας κειμένου (Διαβάστε τα σχετικά ΦΕΚ, αυτό με την απόφαση της 7ης Αυγούστου και αυτό με την απόφαση της 13ης Αυγούστου).

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο, στις 21 Αυγούστου, είχε έρθει στο φως επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια. Στις 24 Αυγούστου, δε, ήρθε στο φως η απαράδεκτη και άκρως απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους ίδιους υπαλλήλους, όταν ενώ οι απλήρωτοι συμβασιούχοι την περίμεναν έξω από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να της εκθέσουν το πρόβλημά τους, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να σχολίασε: «Πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε;».

Πηγή: koolnews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags