Facebook Pixel "Άστραψε και βρόντηξε" από τη Βουλή ο Κοντονής!
Life
| 2015-10-06 16:50:00

"Άστραψε και βρόντηξε" από τη Βουλή ο Κοντονής!

"Άστραψε και βρόντηξε" από τη Βουλή ο Κοντονής!

Για χρέη σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ ύψους 13 και 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

"Αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε χρηματίζεται, ούτε φοβάται", τόνισε ο κ. Κοντονής, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε σε "πελατειακό κράτος" που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

"Γιατί υπήρχαν ΠΑΕ που είχαν να καταθέσουν εγγυητική επιστολή επί έτη πολλά, και βρεθήκανε προ εκπλήξεως με αυτή την πιστή τήρηση του νόμου για πρώτη φορά. Αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα η ρύθμιση των χρεών έναντι των διοικήσεων των εθνικών σταδίων. Και σας ρωτάμε, γιατί επί τόσα χρόνια ΠΑΕ έκαναν χρήση της εθνικής περιουσίας των σταδίων και δεν πλήρωναν τα νόμιμα, όχι όλες, πάρα πολλές όμως.", είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:

"Γιατί βρήκαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13 εκατομμύρια ευρώ και στο ΣΕΦ 4 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί; Ήταν χρήματα προσωπικά των διοικήσεων ή ήταν χρήματα του ελληνικού λαού που δεν εισέπρατταν οι διοικήσεις των σταδίων κατόπιν πολιτικών εντολών που ελάμβαναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας".

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην καταπολέμηση των "στημένων" αγώνων:

"Για πρώτη φορά έχουμε την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και της παρέμβασης του κράτους και της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με διοικητικά πρόστιμα τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας των ομοσπονδιών, μη αναγνωρίζοντας όπως έκανε ο νόμος, το καθεστώς της αυτονομίας δηλαδή της ασυδοσίας και του μη ελέγχου. Πρώτη φορά κύριοι συνάδελφοι, πρώτη φορά και πρώτη φορά αριστερά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags