Facebook Pixel Ελλάδα - Εξωτερική Πολιτική: Ο φόβος Ερντογάν που τον οδηγεί σε... πόλεμο
Life
| 2021-03-05 09:26:00

Τρέμει η Τουρκία! Κίνηση... ρουά ματ από την Ελλάδα - Ο φόβος Ερντογάν που τον οδηγεί σε... πόλεμο

Sportdog Team
Τρέμει η Τουρκία! Κίνηση... ρουά ματ από την Ελλάδα - Ο φόβος Ερντογάν που τον οδηγεί σε... πόλεμο

Ελλάδα - Εξωτερική Πολιτική: Τρέμει η Τουρκία! Κίνηση... ρουά ματ από την Ελλάδα - Ο φόβος Ερντογάν που τον οδηγεί σε... πόλεμο.

Στις 1 Μαρτίου, αναλυτής του CNΝ Turk παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ότι η Τουρκία φοβάται την εξωστρέφεια της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την πολεμική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

«Η σκληρή ρητορική Ερντογάν έναντι της Ελλάδα οφείλεται στην ενόχληση της Άγκυρας λόγω της προσπάθειας της Αθήνας να απομονώσει την Τουρκία διεθνώς, αλλά και στην άποψη που επικρατεί στο τουρκικό κατεστημένο ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είναι φιλέλληνας, πολιτικά και πολιτιστικά», σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής, Χακάν Τσελίκ.

Συνάντηση Δένδια-Μενέντεζ

Τί σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο παίζει καλή μπαλίτσα! Την Πέμπτη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Σε ανάρτηση τουστο Twitter, ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον κ. Μενέντεζ για την εκλογή του και τον ευχαρίστησε για την ευαισθησία του σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Αμφότεροι συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε ο Μενέντεζ τον Ιανουάριο σε δηλώσεις του υπογράμμισε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, λέγοντας ότι «συνεχίζει να αποσταθεροποιεί μέσω της υποστήριξης της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπαχ και μέσω της δικής της επιθετικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον των δημοκρατικών μας συμμάχων Ελλάδας και Κύπρου».

Η Ελλάδα αναπτύσσει στρατηγικές συμμαχίες, προκειμένου να προασπίσει τα ζωτικά και κυριαρχικά της συμφέροντα, τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα με την αναθεωρητική της πολιτική.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags