Facebook Pixel Ελληνοτουρκικά: Αναμέτρηση ειδικών! Συρίγος εναντίον Καλεντερίδη για τα ελληνοτουρκικά!
Life
| 2021-04-19 22:30:00

Αναμέτρηση ειδικών! Συρίγος εναντίον Καλεντερίδη για τα ελληνοτουρκικά!

Sportdog Team
Αναμέτρηση ειδικών! Συρίγος εναντίον Καλεντερίδη για τα ελληνοτουρκικά!

Η Ελλάδα άρπαξε την ευκαιρία από τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: O καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, μιλούν στην εκπομπή Πρωινοί τύποι στον ΑΝΤ1 στις 17/4/2021 για την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και τις δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση.

 

Αρχικά ο κύριος Συρίγος τονίζει ότι η Τουρκία μαστίζεται από πολλά εσωτερικά προβλήματα με κυριότερο το θέμα της οικονομίας και προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές αλλά και στην συνάντηση των ΥΠΕΞ ώστε να παρουσιάσει στην Δύση ένα διαφορετικό πρόσωπο και να μπορέσει να εξασφαλίσει πόρους από την Ευρωπαϊκή ένωση. Πόρους για το μεταναστευτικό, την Συρία κλπ Από την άλλη πλευρά δεν αποφεύγει να συνεχίζει να δείχνει το επιθετικό της πρόσωπο στην περιοχή με μια στρατηγική που έχει σαφή στόχο σύμφωνα με τον καθηγητή, να αλλάξει τα σύνορα στην περιοχή.

Το πρώτο μέρος της στρατηγικής της Τουρκίας, αποδόμησε πλήρως ο Νίκος Δένδιας με τις δημόσιες δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου της Άγκυρας.

Ο κος Καλεντερίδης από την πλευρά του τονίζει ότι η Τουρκία κάνει προσπάθεια να κρατήσει σε διμερές επίπεδο της Ελληνοτουρκικές διαφορές, ώστε να μην χάσει τα οφέλη που έχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την στρατηγική ευνοούσαν και ευνοούν οι διερευνητικές επαφές με τον τρόπο που γίνονται αυτή την περίοδο. Επίσης ο κος Καλεντερίδης επαινεί την στάση του κου Δένδια και τονίζει ότι από το 1991 που παρακολουθεί τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις επαγγελματικά, δεν έχει δει άλλον Έλληνα υπουργό εξωτερικών να δείχνει τόσο σκληρή στάση, κρατώντας από την άλλη την ψυχραιμία του όπως ο Νίκος Δένδιας στην προχθεσινή συνάντηση

Κλείνοντας ο Άγγελος Συρίγος τονίζει ότι η στρατηγική της Ελλάδας έχει αλλάξει και φαίνεται. Σαν παράδειγμα αναφέρει ο καθηγητής την σχέση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια σχέση που οδήγησε και στην συμφωνία αμυντικής συνδρομής. Επίσης μιλάει για το θέμα της Λιβύης και την συμπεριφορά που δείχνει ο Λίβυος πρωθυπουργός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags