Facebook Pixel Εθινική Άμυνα: SOS για την Κύπρο! Η Τουρκία φέρνει επιθετικά drones στα κατεχόμενα
Life
| 2021-05-31 22:18:00

SOS για την Κύπρο! Η Τουρκία φέρνει επιθετικά drones στα κατεχόμενα

Sportdog Team
SOS για την Κύπρο! Η Τουρκία φέρνει επιθετικά drones στα κατεχόμενα

Τα ωραία λόγια δεν θα φέρουν ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μόνη στρατηγική που θα δουλέψει στην περιοχή είναι να δείξεις στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την ανατροπή του status quo απ’ ότι να κερδίσει.

Εθνική Άμυνα: SOS για την Κύπρο! Η Τουρκία φέρνει επιθετικά drones στα κατεχόμενα. Τα ωραία λόγια δεν θα φέρουν ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μόνη στρατηγική που θα δουλέψει στην περιοχή είναι να δείξεις στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την ανατροπή του status quo απ’ ότι να κερδίσει.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετακινήσει πολλά από τα επιθετικά της drone στη βάση του Γκετσίτκαλε ( Geçitkale) στη Βόρεια Κύπρο δηλώνει, ότι η επιθετικότητα της και οι εδαφικές παραβιάσεις στην περιοχή θα γίνουν ακόμα χειρότερες, υποστήριξε ο Μίχαελ Ρούμπιν, μελετητής στο Αμερικάνικο Ινστιτούτo Επιχειρήσεων, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «National Interest» την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Ο Ρούμπιν υποστηρίζει, ότι η κίνηση αποτελεί απειλή για τη Δύση, μετά την αγορά των ρωσικών S400 το 2019, από την Τουρκία.

«Οι ενέργειες της Τουρκίας με τα drones είναι επικίνδυνες για το ΝΑΤΟ, καθώς θα χρησιμοποιηθούν για να προστατέψουν τους S-400», είπε.

Οι τουρκικές αρχές μετέτρεψαν μία εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση στο υπό τουρκική κατοχή βόρειο μέρος του νησιού σε βάση για drones. Η βάση θα ανοίξει επισήμως στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όπως μετέδωσε στις 29 Μαΐου το CNN Türk.

Η Τουρκία χρησιμοποιούσε την αεροπορική βάση του Νταλαμάν στα νότια της Μούγλα, απ’ όπου απογειώνονταν τα drones με το Γκετσίτκαλε να χρησιμοποιείτο ως προσωρινή βάση για τις προσγειώσεις.

Όπως αναφέρει ο Ρούμπιν, η Τουρκία έχει διεξάγει σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο, αλλά από τότε που αναβάθμισε το αεροδρόμιο, μετέφερε πολλά από τα επιθετικά drones στη βάση.

«Τα ωραία λόγια δεν θα φέρουν ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μόνη στρατηγική που θα δουλέψει στην περιοχή είναι να δείξεις στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την ανατροπή του status quo απ’ ότι να κερδίσει», είπε.

Η Τουρκία έχει απειλήσει τη δημόσια ασφάλεια παραβιάζοντας τα εθνικά ύδατα, όχι μόνο της Κύπρο, αλλά και της Ελλάδας και της ΑΟΖ των Ισραήλ, Αιγύπτου, Λιβάνου και της Γάζας, όπως έγραψε ο Ρούμπιν. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο πεδίο αναβάθμισης των τουρκικών Bayraktar-TB2.

Η Ουάσινγκτον χαϊδεύει την Τουρκία θεωρώντας την στρατηγικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ για να αποκαταστήσει τους διερρηγμένους δεσμούς. Αυτή η στάση όμως όπως δηλώνει ο Ρούμπιν «πείθει τον Ερντογάν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αδύναμες και θα υποκύψουν σε περαιτέρω επιθετικότητα».

Όπως τονίζει, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τώρα να σταματήσει τις εξαγωγές τεχνολογίας που βοηθά την Τουρκία να φτιάξει τα drones.

«Πολλά τουρκικά drones περιέχουν είτε τεχνολογία αμερικανικών drones ή εισάγονται μέρη από την Αμερική. Το Κογκρέσσο πρέπει να αποτρέψει άλλες πωλήσεις ή μεταφορές αμερικανικών ηλεκτρονικών ή στρατιωτικών υλικών στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags