Facebook Pixel Αρμενία: Αποκάλυψη για τις εκλογές! Έπεσε πιστολίδι - Νικητής ο... ηττημένος
Life
| 2021-06-21 21:36:00

Αποκάλυψη για τις εκλογές στην Αρμενία! Έπεσε πιστολίδι - Νικητής ο... ηττημένος

Sportdog Team
Αποκάλυψη για τις εκλογές στην Αρμενία! Έπεσε πιστολίδι - Νικητής ο... ηττημένος

Έπειτα από έξι εβδομάδες μαχών και περισσότερους από 6.500 νεκρούς, το Ερεβάν αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη. Η ήττα αυτή, που θεωρήθηκε εθνική ταπείνωση, προκάλεσε πολιτική κρίση στην Αρμενία και ανάγκασε τον Πασινιάν να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

Αρμενία: Το κόμμα «Πολιτική Σύμβαση» του Νικόλ Πασινιάν αναδείχτηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές της Αρμενίας.

Όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, το κόμμα του Νικόλ Πασινιάν συγκέντρωσε ισχυρότερο ποσοστό με τον Αρμένιο πολιτικό να αυτοανακηρύσσεται νικητής, κάνοντας λόγο στις πρώτες του δηλώσεις για μία νέα «ατσάλινη επανάσταση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sputnik, με την καταμέτρηση ψήφων από όλα τα εκλογικά τμήματα, η επιτροπή δήλωσε ότι το κόμμα του Πασινιάν έλαβε 53,92%, ενώ η Συμμαχία για την Αρμενία του πρώην προέδρου Κοτσαριάν έρχεται δεύτερη με 21,04%. Η συμμαχία του πρώην προέδρου Σερζ Σαρκισιάν είναι τρίτη με 5,23%.

Ο Πασινιάν στις εκλογές του 2018 είχε συγκεντρώσει 70% των ψήφων. Ωστόσο, η δημοτικότητα του καταποντίστηκε μετά την ήττα της Αρμενίας στον πόλεμο των 44 ημερών με το Αζερμπαϊτζάν το φθινόπωρο του 2020 στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Έπειτα από έξι εβδομάδες μαχών και περισσότερους από 6.500 νεκρούς, το Ερεβάν αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη που έλεγχε έπειτα από προηγούμενη σύγκρουση τη δεκαετία του 1990 για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που αποσχίσθηκε από το Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι.

Η ήττα αυτή, που θεωρήθηκε εθνική ταπείνωση, προκάλεσε πολιτική κρίση στην Αρμενία και ανάγκασε τον Πασινιάν να κηρύξει πρόωρες εκλογές, με την ελπίδα να αμβλύνει την ένταση και να ενισχύσει την νομιμοποίησή του.

Παρά τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες είχε προχωρήσει, πολλοί πρώην υποστηρικτές του Πασινιάν τον εγκατέλειψαν μετά τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στράφηκαν στους αντιπάλους του, αν και αυτοί συνδέονται με τις παλιές ελίτ που κατηγορούνται ότι λεηλάτησαν τη χώρα.

Η επαρχία στήριξε τον Πασινιάν

“Ο Πασινιάν κέρδισε περισσότερες έδρες” χάρη στη στήριξη των επαρχιακών περιοχών και των αναποφάσιστων οι οποίοι τον ψήφισαν “όχι για να τον στηρίξουν, αλλά λόγω του φόβου τους και του μίσους τους προς τον Κοτσαριάν”, εκτίμησε ο Αρμενοαμερικανός αναλυτής Ρίτσαρντ Γκιραγκοσιάν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σιουνίκ, σε μία επαρχία, η οποία δέχτηκε εισβολή αζερικών δυνάμεων στις 12 Μαΐου και επικρατεί στρατιωτικός νόμος αφού έχει αποκλειστεί από τον αρμενικό στρατό . Η «Πολιτική Σύμβαση» του Πασινιάν συγκέντρωσε 5444 ψήφους, ενώ ο συνασπισμός «Hayastan» με επικεφαλής τον Κοτσαριάν 3627.

Καταγγελίες για νοθεία από Κοτσαριάν

Από την πλευρά του ο Κοτσαριάν κατήγγειλε την “προσχεδιασμένη νοθεία” και ζήτησε “να εξεταστούν προσεκτικά οι φερόμενες και οι καταγγελθείσες παρατυπίες”. “Μέχρι να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, το κόμμα δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών”, επεσήμανε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του.

Παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διαβεβαίωσε ότι “γενικά ο εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με τους νόμους”.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής 20 Ιουνίου, όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο εκλογικό κέντρο του χωριού Αζατασέν. Πυροβολισμούς επίσης δέχτηκε όχημα που ανήκει στον Αρμάν Μπαμπαζανγιάν, ο οποίος ανήκει σε συνασπισμό με επικεφαλής τον Λεβόν Σιρινιάν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Γενική Εισαγγελία της Αρμενίας έλαβε το Σάββατο 19 Ιουνίου, 338 καταγγελίες για εκλογικές παραβάσεις. Στην ανακοίνωση της η Εισαγγελία έκανε λόγο για «εκλογική δωροδοκία, παρεμπόδιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, αναγκαστική συμμετοχή, παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας, πρόκληση υλικών ζημιών». Όπως σημειώνουν αρμενικές πηγές, διερευνούνται επίσης περιπτώσεις εκλογικής απάτης.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags