Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι Έλληνες της Ρωσίας είναι εδώ! Μεγάλη συμβολή στην ανέγερση μνημείο υπέρ Έλληνα εθνομάρτυρα
Life
| 2021-07-27 04:33:00

Οι Έλληνες της Ρωσίας είναι εδώ! Μεγάλη συμβολή στην ανέγερση μνημείο υπέρ Έλληνα εθνομάρτυρα

Sportdog Team
Οι Έλληνες της Ρωσίας είναι εδώ! Μεγάλη συμβολή στην ανέγερση μνημείο υπέρ Έλληνα εθνομάρτυρα

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία και ο Ποντιακός Σύλλογος «Γοργιππία» δήλωσαν δυνατά παρόντες στην προσπάθεια ανέγερσης του ανδριάντα του μεγάλου Πόντιου, εθνομάρτυρα, δημοσιογράφου.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία με φόντο την κιτρινόμαυρη σημαία με τον μονοκέφαλο αετό των Κομνηνών, της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, παρενέβη στον μαραθώνιο και ανακοίνωσε μεγάλη χρηματική χορηγία για την κατασκευή του αγάλματος, που φιλοτεχνεί ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης και το οποίο θα τοποθετηθεί στο πρώην στρατόπεδο του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο Βαλέριος Ασλανίδης.

«Θα βάλουμε τη δύναμή μας για να γίνει το μνημείο»

«Η κίνηση που κάνετε είναι πολύ σημαντική. Γιατί ο προπαππούς μου έπαθε αυτό που έπαθε ο Καπετανίδης. Τον κρέμασαν και αυτόν στην Οινόη.Εγώ προσωπικά, οι φίλοι μου και ο σύλλογός μας θα είμαστε μέσα στην προσπάθεια κατασκευής αυτού του μνημείου.

Θα βάλουμε τη δική μας δύναμη για να μπορούμε να το κάνουμε και η νεολαία να μάθει την ιστορία μας. Ξέρω, ότι εκεί κρεμάστηκαν 72 άτομα (στην Αμάσεια). Αλλά για μας ο Καπετανίδης είναι σαν μία εικόνα. Είναι εθνομάρτυρας. Είμαστε μαζί σας. Όπως μπορέσουμε θα βοηθήσουμε», ήταν τα λόγια του Βαλέριου Ασλανίδη.

Συντονιστείτε απόψε στις 21:00 στο κανάλι του Infognomonpolitics.gr, στο Youtube για να ακούσετε τί είπε ο Βαλέριος Ασλανίδης κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας»

O ανδριάντας θα προκαλέσει αίσθηση!

Πρόκειται περί άνδριαντα που θα προκαλέσει ηχηρή αίσθηση! Είναι «η πιο σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής, για να αναδυθεί η ηρωική προσωπικότητα ενός εθνομάρτυρα του Πόντου», όπως δήλωσε κατά την παρέμβασή του στην ίδια διακτυακή εκδήλωση ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο ανδριάντας θα υψώνεται πάνω από 4,5 μέτρα από το έδαφος και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη μάχη που γίνεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, των Ελλήνων, όχι μόνο του Πόντου, αλλά και της Θράκης, της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας που εξοντώθηκαν βάσει ενιαίου τουρκικού σχεδίου, των Αρμενίων δηλαδή και των Ασσυρίων.

Οι Έλληνες της Ρωσίας φωνάζουν παρόντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος κατασκευής του ανδριάντα θα ξεπεράσει τις 45.000 Ευρώ! Ο Βαλέριος Ασλανίδης και οι Τραντέλλενες του ποντιακού συλλόγου του Βιτιάζεβο στην Ανάπα θα καλύψουν σημαντικό μέρος του έργου με το ποσό των 15.000 Ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες, Πόντιοι της Ρωσίας δήλωσαν βροντερά παρόντες, αποδεικνύοντας, ότι «αυτός είναι ο δεύτερος στρατός της Ελλάδας», όπως είχε δηλώσει ο Βαλέριος Ασλανίδης κατά τη φιλοξενία του Νίκου Δένδια στο Βιτιάζεβο, στο περιθώριο της συνάντησής του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο Σότσι, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέϊ Λαβρόφ, στα τέλη Μαΐου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γεωργιάδη

Ο διαδικτυακός μαραθώνιος είχε μεγάλη επιτυχία κάτι που φάνηκε από τη συμμετοχή του κόσμου, οργανωμένου και μη στην προσπάθεια ανέγερσης του μνημείου.

«Νομίζω, ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, για να μην πω στο τέλος», ανέφερε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Εκδόσεων «Ινφογνώμων» στην ιερή προσπάθεια ανέγερσης του ανδριάντα, αλλά και άλλων μεγάλων παραγόντων του ποντιακού χώρου.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής υπογράμισε, ότι η κατασκευή του μνημείου του εθνομάρτυρα δημοσιογράφου, πρέπει «να αποτελέσει ΦΑΡΟ και ΟΔΗΓΟ και για άλλες αντίστοιχες προσπάθειες, σε θέματα ιστορικής δικαίωσης που απασχολούν το χώρο και του ποντιακού και του μικρασιατικού και του θρακικού ελληνισμού.

Τόσο ο Βαλέριος Ασλανίδης όσο και ο Σάββας Καλεντερίδης, συνεχάρησαν με τα θερμότερα λόγια, τον δημοσιογράφο, Γιώργο Γεωργιάδη για την πρωτοβουλία του. «Έχει πραγματικά ιδιαίτερη αξία που ένας δημοσιογράφος, είχε την πρωτοβουλία, να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και να στεφθεί με επιτυχία, με αφορμή και τη δική σας καθοριστική συμβολή ως σύλλογος. Αποδείχτηκε, ότι την πρωτοβουλία την αγκάλιασε ο κόσμος. Χωρίς τον Γιώργο Γεωργιάδη, αυτός ο ανδριάντας δεν θα είχε στηθεί. Να είμαστε ξεκάθαροι», ήταν τα λόγια του επικεφαλής των Εκδόσεων «Ινφογνώμων».

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags