Facebook Pixel Sportdog.gr | Αζέρος αντικαθεστωτικός μπλόγκερ βρέθηκε νεκρός στην Τυφλίδα! (BINTEO)
Life
| 2021-07-30 18:56:00

Αζέρος αντικαθεστωτικός μπλόγκερ βρέθηκε νεκρός στην Τυφλίδα! (BINTEO)

Sportdog Team
Αζέρος αντικαθεστωτικός μπλόγκερ βρέθηκε νεκρός στην Τυφλίδα! (BINTEO)

Μπλόγκερ αντίθετος στο καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν εντοπίστηκε νεκρός στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. Είχε δεχτεί επίθεση τις προηγούμενες ημέρες και κατηγόρισε σε βίντεο την κυβέρνηση.

Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τυφλίδα, ο Αζέρος αντικαθεστωτικός μπλόγκερ Χουσεΐν Μπακιχάνοφ, ο οποίος αναζητούσε άσυλο.

Σύμφωνα με τον συγγενής του Μπακιχάνοφ, Αβταντίλ Μαμαντόφ και τον ερευνητικό δημοσιογράφο με βάση τη Γερμανία, Αφγκάν Μουχταρλί, ο μπλόγκερ ήταν γνωστός για την κριτική που ασκούσε στην αζερική κυβέρνηση.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς βρέθηκε το σώμα του Μπακιχάνοφ, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία στο ξενοδοχείο «Stamba». Αζέροι αντιφρονούντες όμως ισχυρίζονται, ότι μπορεί να έχει δολοφονηθεί από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν. Όπως έγραψε ο Μουχταρλί στο Facebook, η γεωργιανή αστυνομία υποστήριξε, ότι ο μπλόγκερ μπορεί να έπεσε από πολυκατοικία.

Σημειωτέον, ότι η αστυνομία της Τυφλίδας δεν έχει εκδώσει ακόμα σχετική ανακοίνωση γύρω από το θέμα.

Στις 12 Ιουλίου ο Μπακιχάνοφ ανήρτησε δήλωση στο Youtube, ενώ βρισκόταν σε ασθενοφόρο, υποστηρίζοντας, ότι στις 9 Ιουλίου 2021 δέχτηκε επίθεση από πέντε άνδρες στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

«Δεν νομίζω ότι ήταν τυχαία επίθεση, γιατί συνέβη μερικές ημέρες πριν προγραμματίσω να πάρω την ταυτότητα πρόσφυγα», είπε ο Μπακιχάνοφ στο βίντεο προσθέτοντας, ότι είναι σίγουρος πως πίσω από την επίθεση κρύβεται η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον Μουχταρλί, ο Μπακιχάνοφ συνελήφθη στο Μπακού κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωση στις 7 Μαΐου. Καταδικάστηκε σε 15 ημέρες φυλάκιση. Όταν αποφυλακίστηκε δήλωσε, ότι δέχτηκε βασανισμούς από την Αστυνομία, η οποία απειλούσε να τον βιάσει κατά τη διάρκεια που εξέτιε τη σύντομη ποινή του.

Μετά από αυτό ο Μπακιχάνοφ εγκατέλειψε το Αζερμπαϊτζάν για τη Γεωργία, όπου συνέχισε να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση μέσω του Τύπου και του καναλιού του στο Youtube.

Τον απήγαγαν στη Γεωργία και τον μετέφεραν στο Αζερμπαϊτζάν

Ο συνεργάτης του Μπακιχάνοφ, Αφκάν Μουχταρί μένει στη Γερμανία από τον Μάρτιο του 2020, όταν και αποφυλακίστηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Μουχταρλί ζούσε εξορισμένο στη Γεωργία το 2014. Τον Μάιο του 2017 απήχθη στην Τυφλίδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, όπου εξέτισε ποινή έξι ετών κάθειρξης με την κατηγορία του λαθρεμπορίου, της παράνομης διέλευσης των συνόρων και αντίσταση κατά της αρχής.

Τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου απελευθερώθηκε πριν εκτίσει την ποινή του, μία εξέλιξη που προέκυψε από την πίεση ξένων κυβερνήσεων και ομάδων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατευθείαν έφυγε για τη Γερμανία όπου έμεινε εξορισμένη η σύζυγός του.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags