Facebook Pixel Sportdog.gr | Το κόμμα του Ερντογάν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τουρκία!
Life
| 2021-10-11 00:44:00

Το κόμμα του Ερντογάν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τουρκία!

Sportdog Team
Το κόμμα του Ερντογάν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τουρκία!

Σύμφωνα με έκθεση του κέντρου ανάλυσης πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βομβιστική επίθεση του ISIS στην πλατεία του σταθμού της Άγκυρας, στις 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με εντολή του AKP.

Σύμφωνα με την Ahval, στη συνολική έκθεση της “Eu INTCEN” , με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2015, αποκαλύφθηκε έγγραφο με τίτλο “βομβαρδισμός της Άγκυρας”, με την ένδειξη “άκρως απόρρητο”, το οποίο στάλθηκε στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων υψηλότερου επιπέδου της ΕΕ.

Η αναφορά παρουσιάζει λεπτομερώς σε ποιο πολιτικό περιβάλλον και υπό ποιες συνθήκες έλαβε χώρα η επίθεση του ISIS. Στο σημαντικότερο μέρος της έκθεσης, υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ της επίθεσης ISIS στην Άγκυρα και σε αυτήν της περιοχής Σουρούτς στις 20 Ιουλίου 2015, κατά την οποία σκοτώθηκαν 33 άτομα και τραυματίστηκαν 109.

Διαβάστε σημεία αξιολόγηση της έκθεσης:

*Το ESP, το φιλοκουρδικό "κόμμα των καταπιεσμένων" ήταν στόχος βομβιστών της Άγκυρας. Ο συμπρόεδρος του HDP, Figen Yüksekdağ ήταν εκ των ιδρυτών του ESP. Η επίθεση στην Άγκυρα έγινε εν μέσω έντονων προεκλογικών εκστρατειών για τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και της συνεχιζόμενης βίαιης στρατιωτικής επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του PKK.

* Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των επιθέσεων στο Σουρούτς και στην Άγκυρα. Και στις δύο βομβιστικές επιθέσεις, η αστυνομική προστασία από τα πλήθη ήταν ανεπαρκής ή ανύπαρκτη. Το ESP ήταν παρόν και στις δύο συγκεντρώσεις. Και οι δύο συγκεντρώσεις αφορούσαν τους Κούρδους. Ο ύποπτος τόσο στις επιθέσεις Σουρούτς όσο και στην Άγκυρα ήταν ο ISIS.

* Η ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, σε εκδήλωση που συμμετείχαν Κούρδοι, ειρηνιστές και ακτιβιστές πιθανότατα θα πέσει στους τρομοκράτες του ISIS που λειτουργούν κατά μήκος των μακρών συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο, η επικείμενη διεξαγωγή των γενικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου έχει προκαλέσει υποψίες μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι δυνάμεις που υποστηρίζουν τις σκληρές κυβερνητικές πολιτικές υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να εμπλέκονται στην επίθεση.

* Το ISIS βλέπει τόσο τους Κούρδους όσο και το τουρκικό κράτος ως νόμιμους στόχους, οι οποίοι στα μάτια του επαρκούν για να δικαιολογήσουν τις θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον άοπλων αμάχων.

* Το στυλ και / ή η μορφή της επίθεσης (χρήση βομβιστών αυτοκτονίας) δείχνει το ISIS. (Ωστόσο) δεδομένων των περιστάσεων όπως η έλλειψη αναζήτησης των λεωφορείων που μεταφέρουν τους διαδηλωτές και η σχεδόν πλήρης απουσία αστυνομίας σε μαζική συγκέντρωση, υπάρχει εύλογος λόγος να πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις του AKP ανέπτυξαν ειδικά μαχητές του ISIS στην περίπτωση αυτή.”

Η δίκη για την τρομοκρατική επίθεση συνεχίζεται. Κατά τη διάρκεια της δίωξης για την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της της Άγκυρας, αποκαλύφθηκε ότι οι επιθέσεις σε Σουρούτς και Άγκυρα πραγματοποιήθηκαν με εντολή του μέλους του ISIS, Ιλχαμί Μπαλί, με την κωδική ονομασία Εμπουμπεκίρ, και ότι ο Balı βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση από το 2002. Μετά την επίθεση, αποκαλύφθηκε ότι η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ζήτησε άδεια να διερευνήσει ορισμένους αρχηγούς της Αστυνομίας για “κατάχρηση εξουσίας” μετά την έκρηξη, αλλά το γραφείο του Κυβερνήτη της Άγκυρας αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια για έρευνα. Με την έκθεση του επιθεωρητή για την επίθεση, πληροφορήθηκε ότι η αστυνομία προειδοποίησε για πρώτη φορά το προσωπικό της για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας, αλλά δεν προειδοποίησε τους συμμετέχοντες και την οργανωτική επιτροπή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ελήφθησαν πληροφορίες από το 16ο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με τους Αντέπ Εμίρ και Γιουνούς Ντουρμάζ και τις σχέσεις τους με το ISIS . Αποκαλύφθηκε ότι το 16ο ανώτατο ποινικό δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ντουρμάζ στις 11 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο αγωγής.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags