Facebook Pixel Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία μελετά σχέδια εισβολής!
Life
| 2021-10-16 18:15:00

Η Τουρκία μελετά σχέδια εισβολής!

Sportdog Team
Η Τουρκία μελετά σχέδια εισβολής!

Η Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσει τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία μελετά σχέδια εισβολής! Η Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσει τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής ξεκίνησε απαντώντας στο ερώτημα, αφού με το ΝΑΤΟ έχουμε αυτήν τη σχέση, γιατί πρέπει να κάνουμε περισσότερο εξειδικευμένες συμφωνίες με άλλα κράτη, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτήν τη συμφωνία για να μπούνε εμπόδια στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας;

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι λόγοι αφορούν τα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Ερντογάν.

Υπάρχει μαύρη τρύπα ασφαλείας εξαιτίας της πολιτικής της Τουρκίας. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι χώρες της περιοχής με διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. Η περίοδος θυμίζει την περίοδο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Η συμφωνία έχει θετικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στο θέμα της αμυντικής συνδρομής των ΗΠΑ. Είναι δηλωτικό, ότι κάτι συμβαίνει στην περιοχή. Η Τουρκία θίγει συμφέροντα μικρών, μεσαίων και μεγάλων δυνάμεων. Όλες μαζί προσπαθούν να καλύψουν το κενό ασφαλείας.

Ο Ερντογάν με τους επιτελείς του μελετούν σχέδια για την πέμπτη στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Εισβάλλουν για να υλοποιήσουν τον εθνικό όρκο. Η Τουρκία αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήμα και στις διεθνείς σχέσεις και στην οικονομία παρ’ όλα αυτά θα δούμε στρατιωτική επιχείρηση έξω από τα σύνορά της.

Οι δηλώσεις του Ακάρ δείχνουν, ότι οι Τούρκοι είχαν πειστεί, ότι η Ελλάδα είναι διαλυμένο κράτος και έχει παραδοθεί. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα δείχνει, ότι δεν έχει διάθεση να παραδοθεί, η Τουρκία δείχνει τεράστιο εκνευρισμό.

Οι συμφωνίες πρέπει να καλλιεργούνται. Δεν τα βάζουμε όλα στον αυτόματο πιλότο. Γιατί ο Ερντογάν προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, δίνοντας 6 δις για να πάρει αεροπλάνα. Το αντίτιμο θα είναι εξομάλυνση των σχέσεων. Αν εμείς καλλιεργήσουμε τη συμφωνία θα συνεχίσει να έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον διεθυντή του Alpha989Radio, Τάκη Χατζή, στις 15 Οκτωβρίου 2021.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags