Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Στρατός δεν είναι χώρος δημοσίων υπαλλήλων!
Life
| 2021-10-19 02:31:00

Ο Στρατός δεν είναι χώρος δημοσίων υπαλλήλων!

Sportdog Team
Ο Στρατός δεν είναι χώρος δημοσίων υπαλλήλων!

Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκτήσει ρόλο στην περιοχή και να αναλάβει αφρικανική πολιτική.

Τα ελληνοτουρκικά μετά τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ ανέλυσε ο Παντελής Σαββίδης.

Yπάρχει απειλή για την Ελλάδα. Όσο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, κυρίως εξοπλιστικά, θα βιώσουμε δυσάρεστες συνέπειες.

Απολύτως επιβεβλημένη η ενίσχυση της δυνατότητας αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα σας δώσω μια μεγάλη εικόνα και μια μικρή.

Η μεγάλη εικόνα λέει, ότι σε διεθνές επίπεδο, επαναπροσδιορίζονται οι ρόλοι. Οι ΗΠΑ δεν είναι οι παλιές ΗΠΑ και έχουν εντοπίσει ότι ο κύριος αντίπαλός τους είναι η Κίνα. Άρα εστιάζουν όλες τις δυνάμεις του γύρω από εκεί, φεύγοντας από περιοχές παραδοσιακού ενδιαφέροντος και μία από αυτές ήταν και η δική μας. Φεύγοντας όμως μία μεγάλη δύναμη δεν μπορεί να αφήσει κενό. Αναζητούνται σε αυτήν την περιοχή αντιπρόσωποι. Αυτό το παιχνίδι, η Τουρκία το αντιλήφθηκε πολύ πιο νωρίς. Εξαιρετικό το βιβλίο του Νταβούτογλου και ας το σνομπάρουν στην Αθήνα. Άρχισε η Τουρκία να διεκδικεί στόχους.

Δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλησης ή έντιμου συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πάμε σε διαρκεί αντιπαράθεση με την Τουρκία, με ένα ρόλο, ο οποίος αποδίδεται στην Ελλάδα και αυτό είναι θετικό.

Πιστεύει κανείς, ότι η Ελλάδα έχει κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας; Οι προστάτες της Δύσης ζητούν ανταλλάγματα…

Η Τουρκία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το θέμα του Σαχέλ:

Αν δεν παίξουμε ρόλο στην περιοχή θα χάσουμε! Αν η Αφρική και τα προβλήματά της δεν αντιμετωπιστεί αύριο θα είναι πολύ αργά. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αφρικανική πολιτική. Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα ως χώρα, να αποκτήσει έστω και βίαια αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους.

Επίσης στρατός που δεν έχει εμπειρίου πεδίου (μάχης) δεν είναι στρατός. Αυτήν τη στιγμή, η ελληνική Αεροπορία αναχαιτίζει τουρκικά μαχητικά, άρα έχει μία εμπειρία, το Ναυτικό επίσης έχει τέτοια χαρακτηριστικά, ο Στρατός ξηράς όμως δεν έχει καμία τέτοια εμπειρία. Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα στον στρατό ξηράς να εκπαιδεύσει ειδικές δυνάμεις, σε πραγματικό πεδίο πολέμου. Αν δεν το θέλουν, πρέπει να γίνει σαφές, ότι ο Στρατός δεν είναι ένας χώρος, για να μειωθεί η ανεργία. Ο Στρατός έχει σαφή χαρακτηριστικά, δεν είναι δημοσιοϋπαλληλικός χώρος. Αυτός που πάει κάποια στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει κίνδυνο και για την ίδια του τη ζωή. Με τον στρατό ξηράς είχε αναπτυχθεί σε διεθνείς αποστολές. Δεν είχε ατυχήματα. Είχε μόνο ένα στη Σομαλία μετά από μία σειρά επιτυχημένων δραστηριοτήτων της. Άρα έχει σχετική εμπειρία, ο στρατός ξέρει να προφυλάσσεται. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ότι μπορεί να συμβεί το μοιραίο.

Τί θέλουμε; Έναν στρατο που όταν απειλεί η Τουρκία να κάθεται στην Αθήνα; Όταν έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε πεδίο μάχης, να μήν πηγαίνει; Τί στρατός θα είναι αυτός; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή;

Όσα περιλαμβάνει η ελληνοαμερικανική συμφωνία έχουν ειπωθεί. Ενδιαφέρον γεωπολιτικό με την Αλεξανδρούπολη. Εκεί οι αμερικανικές δυνάμεις είναι για να αντιμετωπίσουν προσβολές ρωσικές στην Ανατολική Ευρώπη, στις βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου. Επέλεξαν έναν χώρο που θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν πιο άνετα. Περιμένω να διαβάσω ρωσική αντίδραση στη συμφωνία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Δεν έχω καταλάβει από τη συμφωνία πως οι Αμερικανοί εγγυώνται την εδαφική κυριαρχία;

Η Ελλάδα δένεται πράγματι περισσότερο με τις ΗΠΑ. Θέλω να ελπίζω, ότι δεν θα τύχει πλέον συμπεριφορά τύπου Κυπριακού…

Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής των τηλεοπτικών “Ανιχνεύσεων” στην ΕΡΤ3, @Pantelis Savvidis σε εκδήλωση στη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου στις 15 Οκτωβρίου 2021.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags