Facebook Pixel Κωνσταντίνος Γρίβας: Στρατηγικό όπλο για την Ελλάδα!
Life
| 2021-10-21 15:22:00

Στρατηγικό όπλο για την Ελλάδα! Αποκτούμε συστήματα κρούσης υψηλών δυνατοτήτων

Sportdog Team
Στρατηγικό όπλο για την Ελλάδα! Αποκτούμε συστήματα κρούσης υψηλών δυνατοτήτων

Το πακέτο των αγορών που γίνεται σήμερα είναι η σημαντικότερη ενίσχυση εξοπλιστική της Ελλάδας που έχει γίνει ποτέ. Είναι μεγάλη επιτυχία της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας.

Κωνσταντίνος Γρίβας: Στρατηγικό όπλο για την Ελλάδα! Οι Τούρκοι φοβούνται, δεν τολμούν να κάνουν τίποτα. Τo Casus Belli θα καταρριφθεί.

Τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα με τη συμφωνία για τις φρεγάτες με τη Γαλλία, τη συμφωνία αμυντικής συνδρομής με τις ΗΠΑ και την κοινή διακήρυξη με την Αίγυπτο σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Το πακέτο των αγορών που γίνεται σήμερα είναι η σημαντικότερη ενίσχυση εξοπλιστική της Ελλάδας που έχει γίνει ποτέ. Είναι μεγάλη επιτυχία της στρατιωτικής ηγεσίας και της πολιτικής ηγεσίας.

Για την κριτική που έχει δεχτεί: Είναι μεγάλη χαρά να λέμε καλά λόγια για την όποια κυβέρνηση.

Για το όπλο Rampage: Είναι ένα φθηνό και αποτελεσματικό όπλο. Πήραν οι Ισραηλινοί μία δικιά τους ρουκέτα, την Extra η οποία είναι μεγάλου βεληνεκούς (150χλμ), τις έκαναν μικρές μετατροπές και τις εκτοξεύουν από αεροπλάνο. Τη μετέτρεψαν σε αεροεκτοξευόμενο πύραυλο προσβολής ακριβείας. Οι Ισραηλινοί λοιπόν τροποίησαν μία ρουκέτα και τη εξαπολύουν από αεροσκάφος.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι, ότι οι Ισραηλινοί, επειδή είναι μάστορες στην πατέντα, μπορούν να ολοκληρώσουν το όπλο, πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να χρειάζεται, να παρέμβουν στο κεντρικό υπολογιστή αποστολής του αεροσκάφους που εκεί θα χρειαζόταν οι Αμερικανοί να σου δώσουν τους πηγαίους κωδικούς. Το παρακάμπτουν. Τοποθετούν έναν έξυπνο πυλώνα πάνω στον ήδη υπάρχοντα πυλώντα του αεροσκάφους και με μία παράπλευρη διασύνδεση μπορεί να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο όπλο πολύ εύκολα. Γι’αυτό μπόρεσαν και στο παρελθόν, στα Mirage 2000 να τοποθετήσουν αυτές τις βόμβες, τις Spice.

Αυτό το σύστημα Rampage είναι ένα σύστημα προσβολής ακριβείας «fire and forget». Υπάρχει ένα θέμα με το βεληνεκές του. Η εταιρεία τα δίνει στα 150 χλμ. Στην πραγματικότητα όμως δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Γιατί αυτή η εμβέλεια είναι από το έδαφος. Αν εκτοξευθεί από μεγάλο υψόμετρο και υψηλή ταχύτητα δίνοντάς του ήδη κινηματικές επιδόσεις του βλήματος, προσωπική εκτίμηση είναι, ότι το βεληνεκές είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό σημαίνει, ότι έχει δυνατότητα να χτυπήσει συστήματα, όπως S400 από αποστάσεις ασφαλείας. Οι Ισραηλινοί το ανέπτυξαν αυτό ακριβώς για να χτυπούν αποστάσεις αεράμυνας όταν ένα S200 τους είχε ρίξει αεροπλάνο.

Μιλάμε για πραγματικά στρατηγικό και αξιόπιστο όπλο με τις ίδιες ικανότητες που έχουν οι πύραυλοι Cruise ή ο περιβόητος Scalp. Τώρα αποκτούμε συστήματα κρούσης υψηλών δυνατοτήτων. Είναι επιτυχία.

Τί περιμένουμε σε στρατιωτικό υλικό από τους Αμερικανούς μετά από τη συμφωνία: Υπάρχουν πολλές φήμες. Ακούγονται για ιπτάμενα τάνκερ που θα είναι πολύ σημαντικό. Και υλικό για τον στρατό ξηράς, όπου πονάμε. Είναι ο κορμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε ανάγκες σε πάρα πολλά πράγματα. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για παροχή σημαντικού υλικού για την Ελλάδα. Αυτήν τη στιγμή όμως δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Για τις απειλές αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου: Είναι ακριβώς αυτή η κλιμάκωση που θα γίνεται. Οι Τούρκοι φοβούνται. Δεν τολμούν να κάνουν τίποτα. Τo Casus Belli θα καταλυθεί.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στον ParapolitikaFM στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags