Facebook Pixel Άγγελος Συρίγος: H Τουρκία μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω
Life
| 2021-10-23 02:31:00

Ο υφυπουργός Παιδείας εκτός εαυτού! H Τουρκία μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω

Sportdog Team
Ο υφυπουργός Παιδείας εκτός εαυτού! H Τουρκία μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω

Πείτε στους απίστους, ότι ο στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει, έλεγαν τα φιλικά ΜΜΕ του Ερντογάν.

Άγγελος Συρίγος: Πείτε στους απίστους, ότι ο στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει. Οι Αρμένιοι βρήκαν μπροστά τους την Τουρκία ως τον προαιώνιο σφαγέα τους. Η Τουρκία μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω.

Μήνυμα για την αρμενική γενοκτονία έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος.

Ο καθηγητής ξεκίνησε την ομιλία του με την εμπλοκή της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Οι Αρμένιοι βρήκαν μπροστά τους την Τουρκία ως τον προαιώνιο σφαγέα τους. Αν η Γερμανία εξόπλιζε και καθοδηγούσε το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ θα σηκώνονταν και οι πέτρες. Αντιθέτως η Διεθνής Κοινότητα αντιμετώπισε με ελαφρότητα το γεγονός, ότι η χώρα που βαρύνεται με την Γενοκτονία των Αρμενίων επέλεξε μία ακόμα φορά να επιτεθεί στο συγκεκριμένο έθνος.

Η τουρκική στάση δεν είναι τυχαία.

Η συνθήκη της Λοζάνης αδιαφόρησε για την αντιμετώπιση των σφαγών. Η εκκωφαντική σιωπή αποτέλεσε επιβράβευση των νεοτουρκικών πολιτικών και ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα σε τουρκικές εφημερίδες στενά συνδεδεμένες με τον Ερντογάν να γράφουν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, «πείτε στους απίστους, ότι ο στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει».

Αυτά έχουν απόλυτη σημασία για το σήμερα. Το θέμα της μνήμης δεν είναι κάτι δευτερεύον για να το ξεπεράσουμε.

Η στάση άλλων ευρωπαϊκών κρατών “έτσι, αυτή είναι η Τουρκία” μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω. Υπονοούν, ότι η Ευρώπη πρέπει να ανέχεται αυτήν την κατάσταση λόγω της στρατηγικής θέσεως της Τουρκίας. Η Τουρκία μπόρεσε και έφτασε σε αυτό το σημείο, λόγω της ανοχής της Δύσεως, όταν κινήματα τύπου “Black Lives Matter” απαιτούν επανεξέταση όλης της πρόσφατης ιστορίας της Δύσεως μέσα από το πρίσμα του εμπορίου σκλάβων και της αποικιοκρατίας.

Όταν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ μας λέει, ότι η μελέτη γενοκτονιών συνιστά ισχυρή υπενθύμιση προς κάθε γενιά της συνεχιζόμενης υποχρέωσης μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε. Για να μην το δούμε να επαναλαμβάνεται.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags