Facebook Pixel Ιωάννης Μάζης: Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη
Life
| 2021-10-28 06:35:00

Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση δεν εξυπηρετεί τον Ερντογάν σε κανένα από τα επίπεδα.

Ιωάννης Μάζης: Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη. Οι σπασμωδικές κινήσεις του Ερντογάν θα του γυρίσουν μπούμερανγκ.

Τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απέλαση των πρέσβεων Γερμανίας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας, Δανίας, Σουηδίας, Καναδά, Νορβηγίας και Νέας Ζηλανδίας εξαιτίας της κοινής δήλωσης των χωρών, οι οποίες ζήτησαν μία δίκαιη και ταχεία επίλυση της υπόθεσης του φυλακισμένου αντικαθεστωτικού επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Η κατάσταση δεν εξυπηρετεί τον Ερντογάν σε κανένα από τα επίπεδα. Οι τελευταίες του ενέργειες έχουν δημιουργήσει τις γνωστές ελληνοκυπριακές αντιδράσεις. Δεν τον εξυπηρετεί σε επίπεδο Μόσχας, διότι η Ρωσία διαπραγματεύεται με την Ελλάδα και την Κύπρο μία θετικότερη στάση των δύο χωρών για την Κριμαία που ουσιαστικά δίνει ως αντάλλαγμα τη σωστή της τοποθέτηση στο θέμα της Κύπρο. Δεν τον εξυπηρετεί επίσης στο θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι μέχρι σήμερα εισπράττει συνεχείς αρνήσεις με τη συνάντηση με τον Μπάιντετν. Δεν τον εξυπηρετεί σε επίπεδο διμερών σχέσεων, γιατί βλέπει, ότι σε Συρία και Λιβύη τον Πούτιν να τον απωθεί από παντού. Αντιλαμβάνεστε, ότι κάνει μία ανατολίτικη διαπραγμάτευση.

Ο Ερντογάν από Γαλλία δεν θα πάρει κανένα αντάλλαγμα. Απεγνωσμένη κίνηση, βλέποντας το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Η λίρα κατρακυλά.

Στη συνάντηση τριών πρεσβευτών στην Αθήνα (Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου) εξήλθε το μήνυμα, ότι ο Ερντογάν δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Μπήκε στην πορεία της μετάβασης για την αποχώρηση από την Τουρκία ή την παράδοση της εξουσίας σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος. Αυτό δημιουργεί μία τελείως δυναμική στην κατάσταση.

Οι κινήσεις του Ερντογάν είναι σπασμωδικές και θα γυρίσουν και πάλι εις βάρος του. Η ενέργεια του θα έχει κόστος τεράστιο στην επεκτατική του πολιτική στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” στο Sigma της Κύπρου στις 25 Οκτωβρίου 2021.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags