Facebook Pixel Σάββας Καλεντερίδης: Η Μέδουσα ανατρέπει το τουρκολιβυκό μνημόνιο!
Life
| 2021-11-15 22:26:00

Ατάκα σοκ αναλυτή! Χάνουμε το μισό Αιγαίο από την Τουρκία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ατάκα σοκ αναλυτή! Χάνουμε το μισό Αιγαίο από την Τουρκία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να γλιτώσει το έμφραγμα;

Σάββας Καλεντερίδης: Η Μέδουσα ανατρέπει το τουρκολιβυκό μνημόνιο! Αν δεν το ακυρώσουμε θα χάσουμε το μισό Αιγαίο

Τη σημασία της τετραμερούς αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα 11» ανέδειξε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Γίνεται σε χρονική συγκυρία ιδιαίτερη με βάση όσων έγιναν στο Παρίσι (στη διάσκεψη για τη Λιβύη), όπου η Τουρκία δεν είχε ούτε έναν σύμμαχο στο πλευρό της. Ήταν εντελώς απομονωμένη.

Θα πραγματοποιηθεί σε το Μυρτώο και Λιβυκό Πέλαγος. Γι’αυτό η Μέδουσα έχει ιδιαίτερη σημασία. Τα ΗΑΕ δείχνουν στην Ελλάδα την αλληλεγγύη τους. Συντάσσονται μαζί μας παρότι μουσουλανική χώρα. Εκεί δεν περνάει μουσουλμανική αλληλεγγύη. Η παρουσία και της Αιγύπτου στέλνει πολιτικό μήνυμα.

Εάν αυτές οι τέσσερις χώρες συνεργαστούν πολιτικά, όχι αποσταθεροποιητικά, μαζί με τη Γαλλία, στις εκλογές της Λιβύης στις 24 Δεκεμβρίου, εκτιμώ, ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και συμφέρον για την Ελλάδα, πρώτος στόχος της οποίας είναι η ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο η Ελλάδα επέτρεψε στην Τουρκία επί έναν χρόνο να το κατασκευάζει χωρίς να αντιδρά, παρότι υπήρχαν έγγραφες προειδοποιήσεις. Απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Σάραζ. Αφήσαμε την Τουρκία να αλωνίζει.

Η Ελλάδα πλήρωσε μεγάλη αντιπαροχή για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία ενταφιάζει την κοινή ΑΟΖ και τη δυνατότητα να έχει κοινά σύνορα με την Κύπρο.

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία στα όρια της ελληνοαιγυπτιακής φρεγάτας έστειλε πολεμικό πλοίο. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας λοιπόν για να ανατρέψουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Αν δεν το ακυρώσουμε, θα χάσουμε το μισό Αιγαίο.

Η Μέδουσα γίνεται έχει στόχο την ανατροπή αυτής της εξέλιξης. Γι’αυτό οφείλουμε να την παρακολουθούμε.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Zoom στις 14 Νοεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags