Facebook Pixel Εθνική Άμυνα: Σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο για τις Ειδικές Δυνάμεις!
Life
| 2021-12-16 06:35:00

Φοβερό εκπαιδευτικό κέντρο απέκτησαν οι Έλληνες κομάντος!

Sportdog Team
Φοβερό εκπαιδευτικό κέντρο απέκτησαν οι Έλληνες κομάντος!

Tο νέο εκσυγχρονισμένο Πεδίο Βολής εγκαινίασε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Εθνική Άμυνα: Σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο για τις Ειδικές Δυνάμεις! Αποστολή τους η αποτροπή οποιασδήποτε απειλής εναντίον της πατρίδας.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής Monitor:

 

Tο νέο εκσυγχρονισμένο Πεδίο Βολής Κανδηλίου εγκαινίασε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα .

Λίγα χιλιόμετρα από το Στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων, το θρυλικό Μεγάλο Πεύκο, ο χώρος στον οποίο εδώ και δεκαετίες εξασκούνται οι Έλληνες ειδικοδυναμίτες μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, για την διαμόρφωση του οποίου σπουδαίος ήταν ο ρόλος του Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγου Προκόπιου Μαυραγάνη.

Το Πεδίο Βολής Κανδηλίου εκσυγχρονίστηκε ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημι-αστικό περιβάλλον δίνοντας τη δυνατότητα στις Ειδικές Δυνάμεις να εκπαιδεύονται άρτια για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των αποστολών τους.

Ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, πύργος που δίνει τη δυνατότητα για προσέγγιση με fast rope από ελικόπτερα, τούνελ, στόχοι και εμπόδια προσομοιάζουν ένα σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απειλές

Κομάντος από τα ΕΤΑ και τη Z’MAK πραγματοποίησαν εντυπωσιακή άσκηση με την οποία έδειξαν τις δυνατότητες.

Διεξήχθησαν σενάρια με τακτικές μάχης που περιελάμβαναν εκκαθάριση οικίας, ατομική τακτική βολών αλλά και εκκαθάριση στενών διαδρόμων με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου «λαβυρίνθου».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε:

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα χώρο-πρότυπο εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με μεράκι και φαντασία από το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων».

«Πρόκειται για ένα πεδίο ασκήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων να εκγυμνάζεται, να εκπαιδεύεται με σκοπό να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι με ασφάλεια να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».

Αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων είναι να μπορούμε να αποτρέπουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας».

«Με τέτοιες εγκαταστάσεις και χώρους, οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων εκπαιδεύονται άρτια και επιτυγχάνεται η επαύξηση των δυνατοτήτων τους προκειμένου να πετύχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του πεδίου βολής στο Κανδήλι, δρομολογείται η επέκταση του λιμανιού για τα καινούργια ταχύπλοα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων,ενώ κατασκευάζονται και νέα υπόστεγα για ελικόπτερα Chinook και ΝΗ90 τα οποία θα ανήκουν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και θα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των Special Operation Forces.

Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η άριστη αξιολόγηση (Exception) του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών από το NATO Special Forces HQ,το οποίο συμπεριλαμβάνεται πλέον στις κορυφαίες Μονάδες SOF της Συμμαχίας, ωστόσο όπως επισημαίνουν με νόημα τα Στελέχη της ΔΕΠ ακόμα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.

Στόχος το επόμενο διάστημα είναι να αξιολογηθουν ανάλογα και άλλες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων με πρώτη τη Ζ’ ΜΑΚ ενώ το ΓΕΕΘΑ θα επιδιώξει και συνολική αξιολόγηση και πιστοποίηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Όσα έχει αποκομίσει το ΝΑΤΟ με κυρίαρχη χώρα τις ΗΠΑ αλλά και οι φιλικές με την Ελλάδα χώρες και Ένοπλες Δυνάμεις, τα τελευταία χρόνια σε όλα τα θέατρα των επιχειρήσεων παγκοσμίως, καταδεικνύουν ότι στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων καλούνται να παίξουν καίριο ρόλο ακόμα και σε περίοδο ειρήνης πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια κρίσεων. Οι Έλληνες SOF με συνεχείς παραστάσεις από συνεκπαιδεύσεις με κορυφαίες Μονάδες και χώρες στις Ειδικές Επιχειρήσεις έχουν ήδη κερδίσει πολύτιμες παραστάσεις τις οποίες ήδη έχουν προσαρμόσει στην εκπαίδευσή τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags