Facebook Pixel Ο Πούτιν έδωσε το μήνυμα!
Life
| 2022-01-14 09:56:00

Μήνυμα Πούτιν στη Δύση! "Η Ρωσία επέστρεψε" στη σοβιετική γεωγραφία

Sportdog Team
Μήνυμα Πούτιν στη Δύση! "Η Ρωσία επέστρεψε" στη σοβιετική γεωγραφία

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε το μήνυμα με την επέμβαση στο Καζακστάν.

Ο Πούτιν έδωσε το μήνυμα! «Η Ρωσία επέστρεψε» στην πρώην σοβιετική γεωγραφία

 

Η επέμβαση της Ρωσίας ανέτρεψε όλα τα σχέδια της Δύσης για το Καζακστάν. Οπότε οι χώρες γύρω από τη ρωσική περιφέρεια, μετά την εξουδετέρωση της εξέγερσης στο Καζακστάν πρέπει να επανεξετάσουν τις επιλογές τους.Ο αρχισυντάκτης του artigercek, Ergun Babahan και ο αναλυτής Fehim Taştekin αξιολόγησαν τις συνέπειες όσων συνέβησαν στο Καζακστάν.Η αντιμετώπιση της εξέγερσης στο Καζακστάν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξάλειψε το σενάριο του βάλτου που προβλεπόταν να βυθιστεί η Ρωσία. Μάλιστα, η επιτυχής παρέμβαση στην κρίση του Καζακστάν, ενίσχυσε τη θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις της με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Είναι σαν να αποκαθίσταται η εξίσωση του Ψυχρού Πολέμου.

Υπό την ηγεσία της Ρωσίας, ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας ενηλικιώθηκε έτσι και δομιμάστηκε για πρώτη φορά στην πράξη. Ο Πούτιν έδωσε το μήνυμα «Η Ρωσία επέστρεψε» στην πρώην σοβιετική γεωγραφία. Ωστόσο, μέχρι χθες μιλούσαμε για τις επιπτώσεις των λόγων του Μπάιντεν «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι στρατιωτικές αποστολές σε μια μεγάλη γεωγραφία όπως το Καζακστάν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξέπληξαν τους πάντες.

Οι πολιτικές επιπτώσεις της επέμβασης της Ρωσίας είναι σημαντικές. Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει μια νέα στρατηγική πραγματικότητα στην οποία το Καζακστάν, που μέχρι τώρα ακολουθούσε μια ισορροπημένη στάση στο τρίγωνο Ρωσίας, Κίνας και Δύσης, τώρα θα γέρνει περισσότερο υπέρ της Ρωσίας στις πολιτικές-γεωπολιτικές του επιλογές.Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση του Καζακστάν θα πρέπει να κοιτάει προς το Κρεμλίνο όταν λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις. Όσον αφορά την Τουρκία, φάνηκε επίσης για άλλη μια φορά ότι τα όνειρα του Ερντογάν να ενώσει τον τουρκικό κόσμο είναι αποκομμένα από τη γεωστρατηγική πραγματικότητα. Το Καζακστάν πάντα θεωρούνταν από την Τουρκία ως ο σημαντικότερος εταίρος στην εφαρμογή της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Ιρανικών σπουδών της Σχολής Ανατολικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν, Βαρτάν Βοσκανιάν, οι εξελίξεις βάζουν φωτιά στα σχέδια της Τουρκίας. Το σίγουρο είναι, ότι οι χώρες που βρίσκονται στη ρωσική περιφέρεια, μετά τα γεγονότα στο Καζακστάν, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση και τις επιλογές τους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags