Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Ελλάδα κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο! Πώς θα επιτευχθεί αυτό με τα Rafale
Life
| 2022-01-22 18:07:00

Η Ελλάδα κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο! Πώς θα επιτευχθεί αυτό με τα Rafale

Sportdog Team
Η Ελλάδα κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο! Πώς θα επιτευχθεί αυτό με τα Rafale

Πιλότος των γαλλικών μαχητικών ξεδιπλώνει τις τρομακτικές δυνατότητες που δίνουν στην εθνική άμυνα της χώρας η προσθήκη των νέων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στέφανος Καραβίδας: Η Ελλάδα κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο! Τα Rafale προσθέτουν μεγάλο άγχος στους Τούρκους πιλότους. Έχουμε νύχια και πλέον μπορούμε και να δαγκώσουμε. Να καταρρίψουμε τουρκικά drones

Τα Rafale σημαντοδοτούν σημαντική ποιοτική διαφορά στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Αυτή η αγορά, πέρα από το επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, κάνει τη διαφορά και σε συμβολικό και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σαν Εθνική επέτειος η 19η Ιανουαρίου 2022! Ο κόσμος είχε ανάγκη. Εν αντιθέσει η είδηση είχε αρνητικό αντίκτυπο στην απέναντι πλευρά.

Με αυτήν την αγορά, οι Τούρκοι ιπτάμενοι θα έχουν μεγαλύτερο άγχος στις εισόδους στο Αιγαίο, αλλά και σε πιθανό σενάριο αντιπαράθεσης.

Επιτέλους αποτυπώνεται η διάθεση της Ελλάδας να φύγει μακρυά από ουτοπικές θεάσεις της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης και να επιστρέψει στον σκληρό ρεαλισμό.

Πρέπει να δείξουμε πλέον, ότι είμαστε άκαμπτοι. Πλέον έχουμε και τα Μέσα για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, αλλά και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όχι μόνο για το ελλαδικό κράτος, αλλά για το σύνολο της πατρίδας. Στην εξίσωση μπαίνει και η Κύπρος.

Η αγορά των Rafale σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16 σε Viper και την αγορά των φρεγατών, Belharra και την πιθανολογούμενη αγορά των κορβετών, Gowind, αυτό που έχει ως απότοκο, είναι η Ελλάδα να γίνει κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βγαίνουμε από το Αιγαίο και επιτέλους μπαίνουμε δυνατά στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων όσο και στο Κυπριακό.

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας στον Focus Fm στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags