Facebook Pixel Εξοπλισμοί: Μία σύγχρονη εθνική ιδέα για τα Rafale!
Life
| 2022-01-24 06:35:00

Υπάρχει σύγχρονη εθνική ιδέα για τα Rafale; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Υπάρχει σύγχρονη εθνική ιδέα για τα Rafale; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχύουν σήμερα τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Εξοπλισμοί: Μία σύγχρονη εθνική ιδέα για τα Rafale! Ισχύουν σήμερα τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, στην 114 πτέρυγα μάχης, στην Τανάγρα, η Ελλάδα υποδέχτηκε τα πρώτα έξι από τα 24 γαλλικά Ραφάλ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέσυρε από την ιστορική μνήμη μία παρόμοια άφιξη από το παρελθόν.

Πριν από 110 χρόνια ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε υποδεχθεί στο παλαιό Φάληρο τα πρώτα στην ιστορία τέσσερα στρατιωτικά αεροπλάνα της Ελλάδος.

Ήταν τα γαλλικά Ανρί Φαρμάν (Henry Farman) 50 ίππων με τον Βενιζέλο να τους δίνει τα ονόματα «Δαίδαλος», «Αετός», «Γυψ» και «Ιέραξ».

Συνέπεσε «Γεράκι» να είναι και σήμερα και τ’ όνομα της 332 Μοίρας Παντός Καιρού, αυτής που υποδέχτηκε τα πρώτα Ραφάλ.

Ο Λάζαρος Μαύρος στο άρθρο του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος με τίτλο: «Η Ελλάδα, τα Ραφάλ και το χρέος στην Κερύνεια» σημειώνει:

«Η 27η Μαΐου 1912 θεωρείται ως η γενέθλια ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε μήνες προ της έναρξης, από 5η Οκτωβρίου, των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, των νησιών του Αιγαίου, από τον μακραίωνα οθωμανικό ζυγό και στην ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα. Και τώρα, η 19η Ιανουαρίου 2022 στην Τανάγρα με τα πρώτα Ραφάλ μας, απέναντι στον απειλητικό νεο-οθωμανισμό της Τουρκίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλεσε τα Rafale σύγχρονους απογόνους των αεροσκαφών που μετά την προσγείωσή τους στις αρχές του 20ου αιώνα ακολούθησαν χρόνια ακμής και θριάμβων για την Ελλάδα, εμφανίστηκε σίγουρος, ότι έτσι θα συμβεί και με την άφιξη των νέων μαχητικών στην Τανάγρα.

Καλωσόρισε, δε, τους χειριστές που μετέφεραν τα Rafale από τη Γαλλία στην Ελλάδα, οι οποίοι θα αποτελέσουν εκπαιδευτές των υπόλοιπων Ελλήνων πιλότων με τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου:

Υπάρχει όμως σύγχρονη εθνική ιδέα; Ποιά είναι και πώς τα Rafale θα μπορούσαν να την υπηρετήσουν; Στην εκπομπή ZOOM την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, ο Σάββας Καλεντερίδης ανέλυσε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις για την υλοποίηση των σχεδίων της.

Οπότε κλείνοντας αυτό το βίντεο, θα σας παραπέμψουμε στο άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή με τίτλο «Τα φτερά των ελληνικών Rafale θα απελευθερώσουν την Κύπρο», το οποίο δημοσίευσε τον Ιούλιο του 2021, με το εξής μήνυμα προς τον πρωθυπουργό:

Κάντο Κυριάκο, στείλε τα Rafale στην Κερύνεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags