Facebook Pixel Sportdog.gr | Επίθεση από τη "Μαντόνα" της Τουρκίας σε Ερντογάν! "Δεν μπορείς να με σκοτώσεις" (vid)
Life
| 2022-01-25 11:42:00

Επίθεση από τη "Μαντόνα" της Τουρκίας σε Ερντογάν! "Δεν μπορείς να με σκοτώσεις" (vid)

Sportdog Team
Επίθεση από τη "Μαντόνα" της Τουρκίας σε Ερντογάν! "Δεν μπορείς να με σκοτώσεις" (vid)

Απάντηση στις απειλές με τρόπο αφοπλιστικό.

Ποιά είναι η Σεζέν Ακσού κατά της οποίας επιτέθηκε ο Ερντογάν λέγοντας, ότι θα της κόψει τη γλώσσα και πήρε αφοπλιστική απάντηση.

«Ήμασταν μέσα σε οιωνούς. Πάμε προς την Αποκάλυψη, δώστε τους χαιρετισμούς μου στους ανίδεους Εύα και τον Αδάμ».

Αυτοί οι στίχοι προκάλεσαν την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε την τραγουδίστρια, ότι θα της κόψει τη γλώσσα, επειδή προσέβαλλε τον Αδάμ και την Εύα.

Ας ξεκινήσουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Η Σεζέν Ακσού, είναι Τουρκάλα τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτης και παραγωγός.

Στην Τουρκία είναι πολύ δημοφιλής. Την αποκαλούν μάλιστα "Βασίλισσα της ποπ" και όχι άδικα.

Οι δίσκοι της έχουν ξεπεράσει τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Οπότε θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε ως... Μαντόνα της Τουρκίας.

Υπάρχει και μία ιδιαίτερη σχέση της Ακσού με την Ελλάδα!

Στις 17 Αυγούστου και στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 η περιοχή της Βορειοδυτικής Τουρκίας και η Αθήνα αντίστοιχα, επλήγησαν από δυο καταστροφικούς σεισμούς, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και πολλούς περισσότερους άστεγους…

Ένα μήνα μετά, η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Sezen Aksu υποδέχθηκε την Χαρούλα Αλεξίου στην Κωνσταντινούπολη, για μια μεγάλη συναυλία για τη στήριξη των σεισμοπαθών των δύο χωρών. Η συναυλία επαναλήφθηκε στο «Παλλάς» της Αθήνας στις 23 Νοεμβρίου 1999, όπως βλέπετε στα πλάνα που αλιεύσαμε από το κανάλι «Ξεχασμένα Διαμάντια». Η εκδήλωση τότε έγινε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τα έσοδα από την πραγματοποίησή της διατέθηκαν για την αναστήλωση του Χατζηκυριάκειου ιδρύματος.

Η συνεργασία των δυο ερμηνευτριών συνεχίστηκε το καλοκαίρι του 2000 με συναυλίες στην Πόλη και την Σμύρνη, αλλά και με τη συμμετοχή της Χαρούλας στο cd της Sezen Aksu «Deliveren», Εκεί τραγούδησαν μαζί τη μπαλάντα «Gidiyorum bu sehirden» («Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω»), σε μουσική και στίχους της Aksu και ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Μια μικρότερη εκδοχή του ίδιου τραγουδιού συμπεριλήφθηκε την ίδια χρονιά στο cd της Αλεξίου «Παράξενο φως».

Το 2017 λοιπόν η Ακσού κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «Sahane bir sey yasamak» που σημαίνει «ζώντας κάτι υπέροχο».

Η αναφορά στους στίχους στον Αδάμ και την Εύα, τους οποίους αποκάλεσε αδαείς προκάλεσε την αντίδραση ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι την απείλησαν, ότι θα πάνε έξω από το σπίτι της, ενώ παρενέβη και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να προσβάλει τα θεία.

Όλα αυτά, στις αρχές του 2022. Πέντε χρόνια μετά δηλαδή ξύπνησαν ο Ερντογάν και οι όμοιοί του και εξαπέλυσαν απειλές.

Όπως αναφέρει η Cumhurriet, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε μετά την προσευχή της Παρασκευής, η οποία είναι η ιερή μέρα των μουσουλμάνων.

«Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να προσβάλει τον Αδάμ που είναι ιερός για εμάς. Είναι καθήκον μας όταν χρειαστεί να κόψουμε εκείνες τις γλώσσες. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για τη μητέρα μας, την Εύα. Είναι καθήκον μας να του θέσουμε τα όρια του».

Από την πλευρά της, η τραγουδίστρια έδωσε μια σκληρή απάντηση στον Ερντογάν.

«Δεν μπορείς να με πληγώσεις. Ήδη λυπάμαι πολύ. Όπου κι αν κοιτάξω υπάρχει πόνος. Εγώ είμαι το θήραμα κι εσύ ο κυνηγός. Άντε ρίξε! Δεν μπορείς να με αισθανθείς. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τη γλώσσα μου. Πόνος όπου κι αν κοιτάξω. Ποιος είναι ο ταξιδιώτης, ποιος είναι ο ξενοδόχος; Για στάσου! Δεν μπορείς να με σκοτώσεις. Έχω τη φωνή μου, το σάζι μου, τη γλώσσα μου. Λέω εγώ. Εγώ είμαστε όλοι».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags