Facebook Pixel Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Πότε θα έχουμε μεγάλη κρίση με την Τουρκία
Life
| 2022-05-29 07:16:00

Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Πότε θα έχουμε μεγάλη κρίση με την Τουρκία

Sportdog Team
Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Πότε θα έχουμε μεγάλη κρίση με την Τουρκία

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στις κυρώσεις.

Τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης

Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε μιλώντας στον Flash 99,4, ότι δΔεν αντέχει η Τουρκία σχεδιασμένη κρίση με την Ελλάδα και πότε θα έχουμε μεγάλη κρίση με την Τουρκία. Παράλληλα επέμεινε, ότι η χώρα μας πρέπει να επιμείνει στις κυρώσεις απέναντι στους γείτονες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει τα όρια προκλητικότητας. Μετά το ρεκόρ υπερπτήσεων και παραβιάσεων στις 27 Απριλίου, ακολούθησε η υπέρπτηση 2,5 μίλια μακρυά από την πόλην της Αλεξανδρούπολης, όπου με αυτήν την ενέργεια η Τουρκία έστειλε και μήνυμα στις ΗΠΑ.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Κρεσέντο από “καρφιά” από τον στρατηγικό αναλυτή

Ποιός είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Σάββα Καλεντερίδη στην εκπομπή ZOOM της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022. Ο στρατηγικός αναλυτής έθιξε εννέα θέματα, ξεκινώντας από την ανακοίνωση του συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας. Εκεί τα έδωσε όλα. Ο πρώην πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ξέσπασε για τα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που υπάρχουν για την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στην απόφαση του τουρκικού ΣΕΑ για τη νέα εισβολή που ετοιμάζεται στη Συρία, με την κοινή γνώμη να μη δίνει σημασία. Έκανε λόγο για «εγκάθετους» και ανθρώπους που παίρνουν εντολές από ξένα κέντρα.

Παράλληλα ο Σάββας Καλεντερίδης ανέλυσε γιατί επιμένει η Τουρκία για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ισραήλ, φωτίζοντας, το γεγονός, ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν πήρε ούτε έναν δημοσιογράφο μαζί του και οι συναντήσεις που έγιναν τέλεσαν υπό άκρα μυστικότητα, κάτι που οδηγεί σε προβληματισμό όσον αφορά τα ενεργειακά, ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα λόγω του αγωγού EastMed.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα μέτωπα στην Ουκρανία. Σχολίασε τη σύλληψη ηγέτη του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, την οποία χαρακτήρισε στημένη και πήρε μέρος στη συζήτηση περί κατάρριψης τουρκικών UAV. Ακολούθως στάθηκε στην αντίδραση της Κίνας στις κινήσεις των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία, αλλά και την ασκηση Κύπρου-Ισραήλ.

Στο τέλος ο Σάββας Καλεντερίδης ανέγνωσε άρθρο στη Washington Times με τίτλο «Τουρκία: Το προβληματικό παιδί του ΝΑΤΟ», το οποίο έχει μεγάλη σημασία...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags