Facebook Pixel Ιωάννης Μάζης στον Τάκη Χατζή! Εκεί θα γίνει ΝΤΟΥ από την Τουρκία!
Life
| 2022-06-12 17:30:00

Αποκάλυψη του καθηγητή Μάζη στον Τάκη Χατζή! Εκεί θα γίνει ΝΤΟΥ από την Τουρκία;

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη του καθηγητή Μάζη στον Τάκη Χατζή! Εκεί θα γίνει ΝΤΟΥ από την Τουρκία;

Την τουρκική απειλή που κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο αυτό το καλοκαίρι σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Ιωάννης Μάζης στον Τάκη Χατζή! Εκεί θα γίνει ΝΤΟΥ από την Τουρκία; 

Την τουρκική απειλή που κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο αυτό το καλοκαίρι σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Ραντάρ" του διευθυντή του Alpha Radio, Τάκη Χατζή, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας υποστήριξε μεταξύ άλλων:

Αν αφαιρέσεις το αστείο και το γραφικό της ιστορίας μένει ένας προβληματισμός. Γιατί η τουρκική διπλωματία δεν κάνει κάτι στην τύχη. Εδώ τί βλέπουμε; Μία οργανωμένη προσπάθεια νομιμοποιήσεως των τελείως παρανόμων και ανυποστάτων αιτιάσεων της Τουρκίας, για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης. Γιατί εκεί στοχεύουν.

Θα ήθελαν πολύ το 2023, να είναι μία συμβολική ημερομηνία, όπου ο κ. Ερντογάν θα ήθελε να επανεκλεγεί και να αλλάξει την κεμαλική συνθήκη της Λωζάνης και να λάβει ο ίδιος τη θέση του Κεμάλ ως πραγματικού πατέρα του τουρκικού έθνους. Διότι κατάφερε να εφαρμόσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και να αρχίσει να ολοκληρώνει τις επιταγές του κ. Νταβούτογλου στο στρατηγικό βάθος της Τουρκίας.

Αν γίνει το «ΝΤΟΥ», θα γίνει σε κάποια βραχονησίδα, όχι κατοικημένο νησί. Προετοιμάζουν το έδαφος. Η αρχή γίνεται με τα drones, τα οποία πρέπει να αρχίσουμε να τα κατεβάζουμε σαν πέρδικες, για να καταλάβει το ΝΑΤΟ, ότι από τις δηλώσεις, περάσαμε και στην πράξη. Είναι πρώτος βαθμός κλιμάκωσης. Γιατί ξέρετε η αποτροπή βασίζεται στην αξιοπιστία της εφαρμογής της. Δεν λεώ ότι θα είναι μήνυμα για την Τουρκία, αλλά και το ΝΑΤΟ, το οποίο σε μία κρίσιμη συγκυρία, δεν θα θέλει να ρισκάρει την έκρηξη της νοτιοανατολικής πτέρυγας. Αυτό πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς δεν μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Το πόσο γρήγορα μπορείς να δείξεις την εξάντληση της υπομονής είναι με την επιχείρηση εναντίον των drones. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, στις οποίες έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Χρειάζεται κλιμάκωση, γιατί η αποτροπή δεν είναι πιστευτή. Όταν βγάλεις το μαχαίρι από τη θήκη πρέπει να το βάψεις με αίμα, έλεγαν οι “Γκούρκας”, οι Ινδοί πολεμιστές που είχαν φέρει οι Άγγλοι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ξεκινάμε από τα 12 ν.μ και μετά στην διπλωματική αντίδραση της Τουρκίας κοιτάς να πάρεις το παραπάνω. Πάντα αυτό επιδιώκεις αν θέλεις να καταλήξεις σε ένα αποτέλεσμα.

Ο Σάββας Καλεντερίδης κάνει έξαλλους τους Τούρκους! Προτείνει η Ελλάδα να κάνει ΝΤΟΥ στην Τουρκία

Την εξέλιξη που αφορά τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατέλαβαν οι “Φρουροί της Επανάστασης” με την ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης ιρανικού πετρελαίου του πλοίου “Lana” και την παρουσία ξένων δυνάμεων που είναι σύμμαχοι με την Ελλάδα στην άσκηση “Efes 2022”, στην οποία ο Ερντογάν έδειξε, ότι έπαθε πολιτική παράνοια σχολίασε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης. O στρατηγικός αναλυτής ως προς το πρώτο ζήτημα υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να «φτιάχνει» νέους εχθρούς.

Έτσι και αλλιώς έχουμε που έχουμε έναν προαιώνιο που μας δείχνει σε όλα τα επίπεδα, ότι επιθυμεί να πάρει (αρχικά) το μισό Αιγαίο, να καταλάβει νησιά και άλλα επεκτακτικά σχέδια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η άσκηση Efes 2022 και οι απειλές Ερντογάν, ο οποίος έχει πάθει πολιτική... παράνοια, έκαναν τον επικεφαλής της ιστοσελίδας www.infognomonpolitics.gr να έρθει εκτός εαυτού.

Γιατί πρόκειται ξεκάθαρα, για μία άσκηση κατάληψης ελληνικών νησιών. Και αντιπροτείνει ο συγγραφέας: «Η Ελλάδα να κάνει άσκηση κατάληψης της Ανατολικής Θράκης» ώστε να... κόψουμε αντιδράσεις από συμμάχους και τους Τούρκους... Στο τέλος στέλνει το μήνυμα: «Πλάκα τέλος! Το Αιγαίο δεν είναι ανυπεράσπιστο». Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη στην εκπομπή ZOOM:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags