Facebook Pixel Θα τους πατήσουμε! Έλληνας πιλότος δίνει το στίγμα - Ούτε βήμα πίσω με Τουρκία
Life
| 2022-06-22 10:14:00

Θα τους πατήσουμε! Έλληνας πιλότος δίνει το στίγμα - Ούτε βήμα πίσω με Τουρκία

Sportdog Team
Θα τους πατήσουμε! Έλληνας πιλότος δίνει το στίγμα - Ούτε βήμα πίσω με Τουρκία

Η διαφορά στον αέρα είναι χαοτική.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την ένταση των προκλήσεων την τελευταία περίοδο μίλησε ο Στέφανος Καραβίδας στον Focus Fm και τον Κώστα Τουτσίδη.

Ο επισμηναγός ε.α.ξεκίνησε την τοποθέτησή του από τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον χαμό του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά με αφορμή την παρενόχληση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Χαρδαλιά. «Έδωσε τη ζωή του για την υπεράσπιση της πατρίδος» ανέφερε και υπενθύμισε την περίπτωση του σμηναγού, Κωνσταντίνου Ηλιάκη. «Είναι απαράδεκτο να χαριεντιζόμαστε απέναντι σε Τούρκους επισήμους που προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια», πρόσθεσε.

Επίσης τόνισε: «Ο σύγχρονος τουρκισμός είναι ένα κράμα κεμαλικού εθνικισμού, ριζοσπαστικού ισλάμ και του παντουρκισμού, ο οποίος έχει εκφάνσεις και απολύξεις που τον κάνουν να συγγενεύει με τον ναζισμό. Όλο αυτό μαζί έχει στόχο τον ζωτικό χώρο. Ο πολιτικός και βιολογικός χρόνος του Ερντογάν είναι πολύ συγκεκριμένος. Πέρα από την προσωπική του επιβίωση, το μεγάλο του πρόβλημα ονομάζεται Μουσταφά Κεμάλ. Θέλει να τον αντικαταστήσει στη συλλογική μνήμη των Τούρκων. Είμαστε σε πορεία σύγκρουσης. Οπότε το ερώτημα τώρα που προκύπτει από την επικαιρότητα δεν είναι το εάν αλλά το πότε. Πρέπει να προετοιμάζουμε την ελληνική κοινωνία, όσοι έχουμε δημόσιο λόγο. Πρέπει να υπάρξει πίεση από την ελληνική κοινωνία, για να μην κάνουμε βήμα πίσω. Απέναντι στο αφήγημα misaki milli είναι το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Μόνο ελληνισμός μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στις επιδιώξεις της Τουρκίας να γίνει πέμπτη δύναμη παγκοσμίως».

Για τα εξοπλιστικά είπε: «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αυξήσει τον στόλο των Rafale. Οι διαθεσιμότητές μας έχουν αυξηθεί πολύ. Επίσης έρχονται τα Viper. Η ποιοτική διαφορά θα είναι χαοτική απέναντι στην Τουρκία. Θα έρθουν Spike n Los και Rampage».

Το απόλυτο debate! Καλεντερίδης εναντίον Μάζη – Εκπομπή που πρέπει να δεις

Τον Σάββα Καλεντερίδη και τον Ιωάννη Μάζη είχε προσκεκλημένους στην εκπομπή “Πρίσμα” ο Παντελής Σαββίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής και ο καθηγητής Γεωπολιτικής μετέφεραν τις απόψεις τους για τα καυτά ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα.

Καλεντερίδης “ξεφτυλίζει” Ερντογάν! Είναι αγράμματος, δεν ξέρει ιστορία

Τα ελληνοτουρκικά θέματα σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης και τις νέες απειλές του Ερντογάν. Με αφορμή την αναφορά του Τούρκου προέδρου για νέα Μικρασιατική Καταστροφή, ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του "Kontra" και τον Γιώργο Μελιγγώνη, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Τουρκίας είναι αγράμματος, δεν ξέρει ιστορία και υπενθύμισε, ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχασε καμία μάχη στο μικρασιατικό μέτωπο και άλλοι, εξωτερικοί παράγοντες οδήγησαν στη μεγαλύτερη καταστροφή για τον ελληνισμό. Ακούστε την παρέμβασή του:

Τις κινήσεις της Τουρκίας μέσα από δηλώσεις των αξιωματούχων προσπαθεί να ερμηνεύσει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ραντάρ” του διευθυντή του AlphaRadio ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι η Ελλάδα περνάει από την εποχή του κατευνασμού σε αυτήν της προτροπής. Είμαστε στο μεταβατικό στάδιο. Οι καταγγελίες της Ελλάδας, μετά την ομιλία στο Κογκρέσο φτάσαμε στη στάση των τεσσάρων βουλευτών από διαφορετικά κόμματα (Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ανδρέας Λοβέρδος). Θα είχε ενδιαφέρον να είχε μιλήσει στον Ακάρ ο Λοβέρδος, γιατί είναι γνώστης και θα του έριχνε μερικές ριπές και θα τον είχε εξοντώσει. Τελικά αυτοεξοντώθηκε ο Ακάρ αφού έφυγε μόνος του. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε εύγε για το αυτονόητο. Μπράβο τους.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Γιατί δείχνουν κατά κάποιον τρόπο πως σχεδιάζει. Να ανακηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο και να κηρύξουμε μόνιμοι NAVTEX. Δηλαδή αποκλεισμός του Αιγαίου. Δεν συμφέρει τους Τούρκους να πάνε σε θερμό επεισόδιο. Η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι ιδιοποίηση του μισού Αιγαίου. Τί λέει αυτό το δόγμα; Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Άρα ανακηρύττει δικό της το μισό Αιγαίο.

Δυστυχώς δεν έχουμε σχέδιο να απαντήσουμε σε αυτό το σχέδιο και η Ελλάδα έστειλε τα μηνύματα, ότι δυστυχώς ξεπουλάει.

Ο Καλεντερίδης γκρεμίζει το τουρκικό αφήγημα! Ο ελληνικός στρατός θα είχε διαλύσει την Τουρκία

Το τουρκικό αφήγημα για το 1922 γκρεμίζει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM! Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχασε ποτέ του σε μάχη και θα μπορούσε να είχε διαλύσει την Τουρκία, αν δεν γίνονταν μία σειρά γεγονότων που οδήγησαν την ελληνική πλευρά σε αυτοχειρία. Παράλληλα ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος είπε, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βασιστεί σε άλλους για την ασφάλειά μας. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ λειτουργεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός.

Δείτε την εκπομπή:

 

«Έσπασε» on camera o Καλεντερίδης! Βούρκωσε διαβάζοντας συγκλονιστική ιστορία

«Έσπασε» On camera ο Σάββας Καλεντερίδης. O στρατηγικός αναλυτής μιλώντας στην εκπομπή ΖΟΟΜ διάβασε στο τέλος τον επικήδειο στον Ιωάννη Σκαλιστή, έναν Κύπριο, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και αγνοούταν μέχρι το 2018 που βρέθηκαν τα οστά του, αποδόθηκαν στην οικογένειά του και κηδεύτηκαν με τιμές ήρωα.

Ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, ανέγνωσε τον επικήδειο που αναφώνησε ο αδερφός του ήρωα και στο τέλος φάνηκε να βουρκώνει διαβάζοντας αυτό το αντίο που άργησε να ειπωθεί για δεκαετίες. Στο τέλος έστειλε και ένα μήνυμα: «είναι τεράστια ευθύνη να είσαι Έλληνας».

Ακούστε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags