Facebook Pixel Δώστε σημασία! Έλληνας καθηγητής λέει ότι αν η Τουρκία δεν πάρει κάτι δεν αποσύρει θέματα
Life
| 2022-06-30 13:12:00

Δώστε σημασία! Έλληνας καθηγητής λέει ότι αν η Τουρκία δεν πάρει κάτι δεν αποσύρει θέματα

Sportdog Team
Δώστε σημασία! Έλληνας καθηγητής λέει ότι αν η Τουρκία δεν πάρει κάτι δεν αποσύρει θέματα

Πρέπει να γίνει ορθή ανάγνωση της Τουρκίας, η οποία είναι προφανές πως ενιαία πολιτικά έχει μια στρατηγική βάθους έναντι της Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) στο ίδιο Πανεπιστήμιο, μιλάει στον 98.4 για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη, εξηγώντας πως βασική στόχευση της Τουρκίας, όταν θέτει διάφορα διεκδικητικά ζητήματα, όπως της απόσυρσης του αμυντικού εξοπλισμού στα νησιά μας, είναι κάθε φορά που θέτει ένα θέμα αφενός να διευρύνει την ατζέντα των διαφορών, αφετέρου όταν το κάνει με επιμονή δεν το κάνει για να αποσύρει ότι διεκδικεί αλλά γιατί έχει την βεβαιότητα ότι κάτι θα κερδίσει.

Κατά τον κ. Ρούσσο, πρέπει να γίνει ορθή ανάγνωση της Τουρκίας, η οποία είναι προφανές πως ενιαία πολιτικά έχει μια στρατηγική βάθους έναντι της Ελλάδας, με τροχιά σύγκρουσης με βάση και τις αναβαθμισμένες ποιοτικά απειλές της, όχι κατά βάση στο πεδίο, αλλά εκεί που νομίζει ότι «ανέξοδα» κάτι μπορεί να κερδίσει . Υπό την έννοια αυτή, κατά τον κ. Ρούσσο, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν χώρες , όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά φυσικά και το Ηνωμένο Βασίλειο που όχι απλά είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει και ειδικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags