Facebook Pixel Μετά το ΝΑΤΟ τί; Η τουρκική επιθετικότητα δεν αλλάζει ούτε χιλιοστό λέει ο Καλεντερίδης
Life
| 2022-07-02 00:29:00

Μετά το ΝΑΤΟ τί; Η τουρκική επιθετικότητα δεν αλλάζει ούτε χιλιοστό λέει ο Καλεντερίδης

Sportdog Team
Μετά το ΝΑΤΟ τί; Η τουρκική επιθετικότητα δεν αλλάζει ούτε χιλιοστό λέει ο Καλεντερίδης

Θα έχουμε τελικά κρίση με την Τουρκία;

Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο να συστήνει στον Τούρκο να χαμηλώσουν οι τόνοι σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στον AlphaRadio989 και τον Κώστα Αλατζά, ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι με την άρση του βέτο της Τουρκίας για την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δεν άνοιξε πράσινο φως για την εισβολή στη Συρία. Απλά θα αποφύγουμε σε ενέργεια, πουθ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση και σε κρίση. Η τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό. Η κρίση θα υποβόσκει. Στην παρούσα φάση δεν είναι λογικό να περιμένουμε κάποια σοβαρή κρίση με την Τουρκία.

Όσον αφορά το αν η Τουρκία προμηθευτεί νέα ή αναβαθμίσει τα υπάρχοντα F-16 θα καλύψει ένα κενό στην πολεμική της αεροπορία, ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, υποστήριξε ότι δεν θα ισοσκελήσει τη διαφορά στο Αιγαίο. "Η Ελλάδα με τα Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σε Viper έχει καταστεί κυρίαρχη. Χρειάζεται όμως να έχει και εθνικό σχέδιο" ξεκαθάρισε το πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags