Facebook Pixel Sportdog.gr | Μητσοτάκης για υποκλοπές: "Λάθος, δεν θα το επέτρεπα ποτέ" - Οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης
Life
| 2022-08-08 14:05:00

Μητσοτάκης για υποκλοπές: "Λάθος, δεν θα το επέτρεπα ποτέ" - Οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης

Sportdog Team
Μητσοτάκης για υποκλοπές: "Λάθος, δεν θα το επέτρεπα ποτέ" - Οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης

Θέση για την υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του, σημειώνοντας πως μπορεί η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ να ήταν νόμιμη αλλά ήταν πολιτικά λάθος.

Γιατί υποτιμήθηκε η πολιτική διάσταση του ζητήματος και o λόγος που απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ.

Αναλυτικά τι είπε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags