Facebook Pixel Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - Εκλογές: Πρόβλεψη-βόμβα από Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις εκλογές - Κίνδυνος με Κασιδιάρη! (ΦΩΤΟ)
Life
| 2022-09-18 13:47:00

Πρόβλεψη-βόμβα από Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις εκλογές - Κίνδυνος με Κασιδιάρη! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Πρόβλεψη-βόμβα από Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις εκλογές - Κίνδυνος με Κασιδιάρη! (ΦΩΤΟ)

Τι έδειξε η "κρυφή" δημοσκόπηση για τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα και ποιο κόμμα δυστυχώς θα κάνει την έκπληξη.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας και εκτός από καλές πηγές, έχει πλέον και πείρα για να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες καταστάσεις. Κάπως έτσι έκανε και την πρόβλεψή του προ ημερών για τις επόμενες εκλογές στο twitter.

Πρώτα έτρεξε τη σχετική δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα Zougla και μετά παρουσίασε τα συμπεράσματά του.

Ιδού λοιπόν τι έγραψε:

Πρόθεση ψήφου, συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων και η … αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ως προς την πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνουν την αίσθηση που αποτυπώθηκε από τις απαντήσεις σε προηγούμενα ερωτήματα, πώς δηλαδή οι επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική ,πολύ δύσκολα θα αναδείξουν βιώσιμό κυβερνητικό σχήμα. Η άμεση προσφυγή σε δεύτερες κάλπες είναι προφανώς μονόδρομος ενώ θα παραμένει ανοικτό το ερώτημα αν και κατά πόσο θα χρειαστούν, ενδεχομένως, και τρίτες κάλπες.

Η αποτύπωση της πρόθεσης ψήφου καταγράφει και άλλη μία πολύ σημαντική παράμετρο. Ένα 20,5%, δηλαδή ένας στους πέντε ψηφοφόρους ανήκει στην γκρίζα ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό πίσω από το οποίο κρύβονται ενδεχομένως πολλές εκπλήξεις.

Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί:

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν προηγείται με ένα 26,8%, ακολουθούμενη σχεδόν κατά πόδας από τον ΣΥΡΙΖΑ με 23,4% την ώρα που ο «ρυθμιστής» ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αγγίζει το 8,6%. 

Η λεγόμενη «ακροδεξιά ψήφος» ωστόσο διογκώνεται και αφαιρεί από την Νέα Δημοκρατία ποσοστό αλλά και δυναμική. Έτσι η συνολική υπερσυντηρητική – ακροδεξιά ψήφος αγγίζει το 11,8% με φανερή την διογκούμενη απήχηση του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη.

Αντιθέτως σε μία πτωτική πορεία φαίνεται να βαδίζει η εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστερή ψήφος με την ΜέΡα25 να αγωνίζεται να εισέλθει στη Βουλή, πράγμα καθόλου εύκολο έως οριακό και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 1,1%. Τα ποσοστά των υπολοίπων αριστερών τάσεων και προτάσεων δεν προσθέτουν κάποια αξιοσημείωτη με τα σημερινά δεδομένα, προοπτική.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία αν και εντονότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ εν τούτοις κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στην Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 63,9% ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το 67,5%. Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων που αφορούν την Νέα Δημοκρατία προσδιορίζονται ως εξής : Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 17,9% μετακινείται προς τον Κασιδιάρη την ώρα που ένα επιπρόσθετο 2,2% προσανατολίζεται προς το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Θάνου Τζήμερου (Εθνική Δημιουργία). Σύνολο εκροών ψηφοφόρων από την Νέα Δημοκρατία προς τα ακροδεξιά της ή την υπερσυντηρητική δεξιά 20,1%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες ψηφοφόρων του που μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ σε ένα ποσοστό της τάξης του 8,8% .

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags