Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ζαλίστηκαν" στην Τουρκία με τη σφαλιάρα του Μενέντεζ! Βλέπει αεροπορικούς εφιάλτες ο Ερντογάν
Life
| 2022-10-01 21:51:00

"Ζαλίστηκαν" στην Τουρκία με τη σφαλιάρα του Μενέντεζ! Βλέπει αεροπορικούς εφιάλτες ο Ερντογάν

Sportdog Team
"Ζαλίστηκαν" στην Τουρκία με τη σφαλιάρα του Μενέντεζ! Βλέπει αεροπορικούς εφιάλτες ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος πιστός στο αφήγημα των τελευταίων εβδομάδων επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως απειλή και εν δυνάμει επιτιθέμενη λες και τα Ελληνικά μαχητικά πετούν πάνω από Τουρκικά εδάφη.

Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο απόκτησης καινούργιων μαχητικών F-16 αλλά και η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών που διαθέτει ήδη στο οπλοστάσιο της η TuAF έπειτα από την τροπολογία Μενέντεζ. Με τον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων του Κογκρέσου να συνδέει άμεσα την πώληση Viper στην Τουρκία με τις έκνομες και προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας πάνω από το Αιγαίο. Και να ζητά εγγυήσεις ότι τα Τουρκικά μαχητικά δεν θα προχωρούν σε υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ενίσχυση των γειτόνων. Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν ακαριαία και αναμενόμενη. Με τον υπουργό εξωτερικών Τσαβούσογλου να απορρίπτει ουσιαστικά τους όρους Μενέντεζ αλλά και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά σε σφοδρή επίθεση προς τις ΗΠΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ξέρουμε καλά ποιος έχει εξαπολύσει την Ελλάδα εναντίον μας ύστερα από 100 χρόνια». Ο Τούρκος πρόεδρος πιστός στο αφήγημα των τελευταίων εβδομάδων επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως απειλή και εν δυνάμει επιτιθέμενη λες και τα Ελληνικά μαχητικά πετούν πάνω από Τουρκικά εδάφη, η Αθήνα αμφισβητεί την Κυριαρχία της Άγκυρας στα νησιά της και δείχνει επεκτατικούς χάρτες. Προκειμένου να στήσει σκηνικό σύγκρουσης και να πείσει ότι οποιαδήποτε δράση αναλάβει θα αποτελεί αμυντική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ NEWPOST.GR

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags